Nytt

Flyvertinnene i Air France har fått beskjed om at de må dekke til håret når selskapet gjenopptar flyvningene til Iran i slutten av denne måneden. Dette blånekter de og sier at de heller vil boikotte flyvningene til landet. Det er åtte år siden sist Air France fløy til Teheran. Flyvertinnene har fagforeningen i ryggen:

“It is not our role to pass judgement on the wearing of headscarves or veils in Iran. What we are denouncing is that it is being made compulsory. Stewardesses must be given the right to refuse these flights.”

Dekking av hår var imidlertid ikke det eneste kravet fra ledelsen, kvinnene må også bruke bukser og en lang jakke.

Også den franske likestillingsministeren forventes å støtte flyvertinnene. Laurence Rossignol uttalte nylig i forbindelse med Marks & Spencers nye burkinisalg: Women who wear veils or Islamic headscarves, were like “negroes who supported slavery”

 

94438950_air_france-xlarge_trans++kgdKd2Vm2Wmqs1RbSi_sHF9_MeF1q7BIWQza-uwFf5I

Vil ikke ha hijab som en del av uniformen.

The Telegraph