Etter et hel dag med europeisk bla-bla om Brussel-terroren, er det amerikanske medier som formulerer det som burde ligge åpent i dagen:

As explosions rocked the airport and the metro in Brussels this morning, fears grew that the threat of terrorism is morphing into the threat of guerrilla war in Europe.

Geriljakrig i Europa, er et spørsmål som burde gi seg selv, gitt den kurven vi har sett siden angrepet på Charlie Hebdo 7. januar i fjor.

Angrepene skjer i aksen Paris-Brussel, men kan meget godt utvides. Fransk og britisk politi har i mange måneder advart om at faren er overhengende. For bare noen få dager siden ble det meldt om at Europa kan forvente mange angrep i flere land, på en gang. Men ingenting av dette husker mediene når det smeller. Det virker ikke som de tar det alvorlig.

Amerikanerne ser Europa bedre enn europeerne gjør selv.

French Prime Minister Manuel Valls said it was clear Europe was no longer simply the victim of a series of isolated terror attacks. “We have been subjected for the last few months in Europe to acts of war,” he said. “We are at war.”

As French scholar Gilles Kepel has pointed out, the self-proclaimed Islamic State, or ISIS, which carried out the Paris attacks and which presumably was involved in today’s bombings, is following a playbook written more than a decade ago: The Call for an International Islamic Resistance by Abu Musab al Suri, a Syrian jihadi.

Det burde være nok av tidligere revolusjonære europeiske ledere som gjenkjenner al Suris tanker:

Al-Suri

Suri knew Europe well. He had lived for a while in Britain, in the community of Arab and Muslim exiles there. His core idea was that Muslims in the West, though increasingly numerous, felt themselves isolated and under pressure, and this could be exploited to create a breakdown of society, develop insurgency, and launch a civil war where the forces of Islam eventually would be victorious.

Dette er samme taktikk som kommunistene benyttet: Provoser frem en motreaksjon, få myndighetene til å kaste masken og vise deres undretrykkende natur, så vil de undertrykte massene reise seg.
Et stort antall europeiske ledere har i sin ungdom bekjent seg til slike tanker, men likevel hører vi aldri noen av dem si at de vet hva jihadistenes hensikter er, ut fra sine egne erfaringer.
Acts of terror, dubbed “resistance,” would heighten the already existing “Islamophobia,” and “exacerbate the contradictions,” as communist revolutionaries used to say, until hatred and suspicion ran high and integration became impossible.
Forholdene ligger til rette for en slik polarisering. Ganske enkelt fordi angrepene aktiviserer noen motsetninger som manifesterer seg i hverdagen. Jihadistene har reelle motsetninger de kan utnytte. Politikernes formaninger om å stå sammen er tunga ut av munnen, når terroren demonstrerer det motsatte: Europa er i krig og det er ikke mot grønne menn.
Adam Schiff, the senior Democrat on the House Intelligence Committee, said in a statement. “Europe is facing a real threat from the thousands who have traveled abroad to Syria and Iraq to train with ISIS, and have returned home. It is enormously difficult to track all of them, or defend soft targets like those attacked in Brussels and previously in Paris,” Schiff said.
Det er som europeiske medier og politikere ikke klarer å ta inn det de selv har rapportert i flere år: At Europa har eksportert tusenvis av jihadister til IS i Syria og at mange av dem har kommet tilbake.
En canadisk terrorforsker Mubin Shaikh, sa det var uungåelig at IS ville slå til da Salah Abdeslam ble arrestert.

 

«ISIS has declared war against Europe and the world, and it’s going to mobilize people it has in any country,» he said. «[With] the number of jihadis that Belgium has, not just in house but in Iraq and Syria, this is exactly what to expect.»

Mediene later som om sikkerhetstjenestene har mulighet til å følge jihadistenes bevegelser, til tross for at tjenestene lenge har sagt at det har de ikke.

Det er de liberale medienes nederlag vi er vitne til.

Adam Schiff, medlem av etterretningskomiteen i Representantenes Hus:

“Europe is facing a real threat from the thousands who have traveled abroad to Syria and Iraq to train with ISIS, and have returned home. It is enormously difficult to track all of them, or defend soft targets like those attacked in Brussels and previously in Paris,” Schiff said.

http://www.thedailybeast.com/articles/2016/03/22/bomb-blasts-rip-into-heart-of-europe.html

Brynjar Lia har skrevet bok om Abu Musab al-Suri:

omslag.abu.mus'ab.al-suri

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂