Demonstrasjonene mot Donald Trumps møter har antatt en mer konfronterende, fysisk karakter. I Arizona blokkerte aktivistene hovedveien til møteplassen. Et annet sted forsøkte man bryte inn hoveddørene til møtesalen. Dette er metoder som trolig vil slå ut til Trumps fordel. Amerikanere liker ikke folk som gir seg selv mandat til å blokkere valgkampen.

Arizona er en by hvor innvandring har vært et hett tema, hvor delstatsmyndighetene ønsket rett til å kontrollere innbyggerne. Obama grep inn. Det er derfor ikke sikkert demonstrantene har særlig gjennomslag.

Man kan avlese demonstrantenes utvikling på at mediene toner ned språket. Det heter nå at Trumps møter er blitt mer «contentious», det er en pyntelig måte å si på at det er aktivistene som er aggressive.

Protests at Trump rallies increasingly have become more contentious in recent days. Friday night, protesters outside a Trump rally in Salt Lake City, Utah, tried to breach the venue’s doors, causing police officers and Secret Service officers to abruptly shut them as Trump was speaking. And last week, scuffles between protesters and supporters in Chicago led Trump to cancel a rally there.

Lørdag kveld var det en marsj i New York fra Columbus Circle til Trump Tower på Fifth Avenue. Det var ytre venstres som marsjerte. De begynte å kaste vann på politiet. Flere ble arrestert.

Hvis Trump-leiren klarer å bevare roen vil demonstrantene tape.

Men mediene forsøker å male Trumps medspillere i mest mulig negativt lys:

Trump on Saturday appeared with former Arizona Gov. Jan Brewer and Maricopa Sheriff Joe Arpaio, who endorsed the GOP front-runner in January. Arpaio rose to conservative fame with his aggressive roundups of undocumented immigrants and attention-grabbing tactics like clothing inmates in pink underwear.

http://edition.cnn.com/2016/03/19/politics/donald-trump-arizona-joe-arpaio/