Vi har de siste døgnene lært at massemediene har tatt side med Bernie Sanders-mobben som angrep Donald Trumps møte i Chicago. De har på sitt sedvanlig uanstendige vis også vridd ansvaret for dette over på Trump og hans tilhengere.

Flere detaljer om denne saken er nå blitt kjent. Dette er noen av tingene Sanders-mobben foretok seg:

  • De stanset et politisk møte til en amerikansk presidentkandidat, og hindret slik de demokratiske prosesser og ytrings- og møtefriheten fra å finne sted.
  • De angrep Trump-tilhengere både innenfor og utenfor møtelokalet.
  • De gikk fysisk til angrep på politiet, som forsøkte å hindre voldshandlinger, og ropte slagord som «f*** the police».
  • De blokkerte ambulanser som hadde kommet til stedet for å behandle sårede.
  • De skjøt skudd i været med maskinpistoler for å feire at møtet ble avlyst.

Denne saken er signifikant, fordi den illustrerer at det er figurene i media, som tar side med mobben om volden går ønskelig vei, som er de virkelige ekstremistene. I praksis har de i dette tilfellet ikke bare tatt side mot Trump, men også mot demokratiet, ytringsfriheten og statens voldsmonopol.

Bernie Sanders, den norske elitens kjæledegge ved siden av den notoriske krigshisseren Hillary Clinton, har brutt stillheten om hendelsen med en offentlig presseerklæring.

I denne legitimerer han mobben som angrep Trump. Han hevder at Trump provoserte frem volden, og at Trumps kampanje måtte regne med «en respons» for sine «ord og handlinger»:

“As is the case virtually every day, Donald Trump is showing the American people that he is a pathological liar. Obviously, while I appreciate that we had supporters at Trump’s rally in Chicago, our campaign did not organize the protests.

What caused the protests at Trump’s rally is a candidate that has promoted hatred and division against Latinos, Muslims, women, and people with disabilities, and his birther attacks against the legitimacy of President Obama.

What caused the violence at Trump’s rally is a campaign whose words and actions have encouraged it on the part of his supporters. He recently said of a protester, ‘I want to punch him in the face.’ Another time Trump yearned for the old days when the protester would have been punched and “carried out on a stretcher.’ Then just a few days ago a female reporter apparently was assaulted by his campaign manager.

“When that is what the Trump campaign is doing, we should not be surprised that there is a response.

“What Donald Trump must do now is stop provoking violence and make it clear to his supporters that people who attend his rallies or protest should not be assaulted, should not be punched, should not be kicked. In America people have a right to attend a political rally without fear of physical harm.”

Er det nå fritt fram for å angripe møtene til Sanders? Noe slikt ville vel i tilfellet være hans egen feil, siden han provoserer med politiske meninger ikke alle er enige i? Han måtte vel da selv lastes for volden, slik han har nervene til å ansvarliggjøre ofrene for hans egne tilhengeres vold?

Dette er tankegangen til barbarer. Sitatet «fremtidens fascister vil være anti-fascistene» begynner å bli stadig mer relevant for hver dag som går.