Nytt

Republican Jewish Coalition sendte tirsdag ut en kunngjøring om tilfeller av antisemittisme blant Donald Trumps og Sanders tilhengere.

Det er særlig når journalister går ut mot Trump og de lett lar seg identifisere som jøder. Da kommer skyllebøttene  og de er ofte grove.

En som fikk merke det var nestleder for  New York Times’ kontor i Washington, Jonathan Weisman,  som tweetet en artikkel fra Washington Post med tittelen «This is how fascism comes to America».

Angrepene kommer via twitter og der spisses budskapet. Weisman fikk beskjed om:

“should apologize for his anti-Gentile hate speech” and was sent anti-Semitic caricatures similar to those that appeared in Nazi-era publications, complete with hooked nose, beard and yarmulke.

Det er ikke første gang det rapporteres om slike utfall. Nå kan nok pressen ha interesse av å slå dem opp, men at de finnes er ubestridelig. Donald Trump ble spurt om han ville ta avstand fra dem, men valgte å si «ingen kommentar». Han er ellers kjent som en forsvarer av Israel og Netanyahus politikk.

Det jødiske miljøet er delt. Det er liberalere som er mot Trump og det tåles ikke.

“I’ve experienced more pure, unadulterated anti-Semitism since coming out against Trump’s candidacy than at any other time in my political career. Trump supporters have threatened me and other Jews who hold my viewpoint,” Shapiro wrote in an article in the right-wing National Review. “They’ve blown up my e-mail inbox with anti-Semitic conspiracy theories. They greeted the birth of my second child by calling for me, my wife, and two children to be thrown into a gas chamber.”

Trump ser ut til å ha en skare følgere som forsvarer han med alt de har, og de forsyner seg fra laveste hylle. Da Iulia Joffe laget en profil på Melanie Trump fikk også hun skyllebøtter med antisemittisk karakter, og oppringninger fra firmaer som driver opprydninger etter alvorlige forbrytelser. Da begynner det å bli ubehagelig.

Bernie Sanders appellerer til ytterste venstre fløy og også der trives antisemittismen.

Sanders supporters, in turn, have been accused of voicing anti-Semitic stereotypes and conspiracy theories. During a rally in New York, audience member John Prince told the candidate: “You went to Israel for a year. As you know, Zionist Jews—I don’t mean to offend anybody—they running the Federal Reserve, they running Wall Street, they’re running everything.”

While Sanders responded that he was proud of his Judaism, he was criticized for not going further in disavowing the anti-Semitic conspiracy theories voiced by Prince.

Sanders har dessuten utnevnt fem medlemmer til komiteen som skal lage partiprogram for demokratene, og han har tatt med tre personer som har utmerket seg med sterke anti-israelske meninger, spesielt James Zogby.

 

 

http://www.timesofisrael.com/jewish-republicans-blast-anti-semitic-attacks-on-reporters/