NTB ga en oppvisning i samme type journalistikk som Trump ble utsatt for i fem år, da byrået refererte fra Eric Zemmours første store valgmøte i Paris sist søndag: -Voldelig da høyreradikal presidentkandidat holdt valgkampmøte i Frankrike.

Man leser denne tittelen som at det er Zemmour som er voldelig. Han er jo høyreradikal. Det var en demonstrasjon i sentrum av Paris, mot Zemmours «fremmedfiendtlige plattform», slår NTB fast. Ingen forbehold.

Selv demonstrantene som forsøkte ødelegge møtet i utkanten av byen, får pen behandling.

Nyhetsbyrået APs reportere så noen aktivister som ble banket opp av deltakere på valgkampmøtet og på brutalt vis fjernet fra rommet. Ofrene hadde svarte gensere med påskriften «Nei til rasisme».

AFP skriver at en demonstrant som slo etter Zemmour da han ankom for å tale, raskt ble kastet ut og pågrepet av politiet. Slåssing brøt ut og stoler ble kastet på de antirasistiske aktivistene som reiste seg før de ble kastet ut.

Utenfor rommet der Zemmour talte, fortsatte basketaket mellom antirasistene og sikkerhetsvakter.
– Vi ønsket en ikkevoldelig protest, sier Aline Kremer fra SOS Racisme, som organiserte stuntet.

Kim Møller har lest Breitbart som har en mer detaljert fremstilling og den gir et helt annet bilde. Det var snakk om et alvorlig angrep på Zemmour og det ble funnet flasker med syre.

Zemmour overfaldet af 27-årige Valentin Abdelmajid, 39 venstreradikale anholdt

27-årig Valentin Abdelmajid B., der overfaldt Eric Zemmour under valgmøde, 5. december 2021

Den franske præsidentkandidat Eric Zemmour første valgmøde søndag, endte som man kunne forvente. 39 venstreradikale blev anholdt, flere bevæbnet med Molotov-cocktails og flasker med syre. Zommour blev tillige angrebet fysisk af en 27-årig mand ved navn Valentin Abdelmajid B., der muligvis er konvertit. Breitbart har detaljer – Eric Zemmour Attacked at First Campaign Rally, 39 Antifa Extremists Arrested, Molotov Cocktails Seized.

“The conservative writer and television pundit was attacked shortly before his speech in Villepinte on Sunday by a member of the audience who attempted to get his arms around the neck of Zemmour before security was able to subdue him.

Zemmour himself was left with an injured wrist due to the altercation and given nine days of Temporary Incapacity for Work (ITT), according to a report from the French broadcaster BFMTV.

The alleged assailant taken into custody for premeditated violence was identified in the French press as 27-year-old Valentin Abdelmajid B.— his name redacted in line with normal French privacy rules — from Colombes.”

“The 27-year-old was not the only one arrested at the rally on Sunday. At least 39 far-left Antifa extremists were taken into custody by police at the event, with reports that some of the extremists were armed with Molotov cocktails and ‘bottles of acid’. A total of 11 Molotov cocktails are reported to have been found by police.

… The campaign rally is the first for Zemmour, who announced his formal election campaign last week in a video in which he described the ‘third-worldisation’ of France and described how many French felt like strangers in their own country.

‘You have not moved and yet you have the feeling of no longer being at home. You feel like a stranger in your country. You are exiles from within,’ he said…’”

Dette er noe ganske annet enn det bildet NTB presenterte. Det var snakk om et alvorlig angrep på et demokratisk møte. Den dimensjonen er helt borte fra NTBs dekning.

Ett år etter at Antifa og BLM gikk amok i amerikanske byer vil ikke NTB anerkjenne at Demokratene har fått en væpnet milits som får lov å bruke vold.

Det er samme fenomen vi ser i Frankrike, i Danmark og Tyskland.

Venstresiden er blitt voldelig. Når høyresiden har medvind bruker de vold, og mediene hvitvasker volden.

De frykter Zemmour og det kommer mer.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.