Innenriks

Grunnleggeren av den svenske stiftelsen Crossing Boarders, Ida Östensson, synes det er hårreisende at kultur og etnisitet blandes inn i debatten om seksuelle trakasserier og vold. Disse problemene har Sverige hatt problemer med før innvandringen kom til Sverige.

Var det virkelig slik at svenske kvinner var avhengig av anstand for å unngå seksuelle krenkelser på konserter på for  eksempel 50- og 60-tallet?

Aldrig förr har sexuella trakasserier fått så stort utrymme i svensk media som under den gångna veckan. Varför? Ida Östensson har sin bild klar.
– Så här har det varit innan invandringen kom till Sverige, vi har alltid haft problem med sexuella trakasserier och sexuellt våld. Men helt plötsligt blir det en jävla debatt bara för att man lägger till etnicitet.

Sydsvenskan

Crossing boarders Det grenseløse likestilte samfunnet som ideal.