Innenriks

Ålesund kommune ønsker å bruke fotballhallen Sparebank Møre Arena til å huse 500 asylsøkere. Samme dag som UDI-direktør Frode Forfang innrømmer at «det begynner å bli en tretthet ute i kommunene», og  «vi møter ikke i samme grad like stor velvilje som tidligere», viser en måling i Sunnmørsposten at «trettheten» nok er større enn han tror. Mens kommunene kun er «trette», heller stemningen blant folk mer i retning av motstand.

sparebanken møre arena

Sparebanken Møre Arena ligger ved siden av Ålesund Videregående skole.

81% av de nesten 8000 som har stemt (kl 13.00), er mot bruk av storhallen som asylmottak. 14% sier ja. Storhallen er treningshall for en rekke fotballag i området.

Ingen våger stå fram i avisa som kritiske, selvsagt. En reportasje om hvordan Aafk sitt styre ser på saken forteller oss to ting, at det finnes motstand mot planene i klubben, men at ingen tydeligvis har lyst til å være den som fronter det, eller fortelle hva motstanden går ut på. Styreleder Reidar Mjelde i AaFK vrir seg når journalisten presser ham på om Aafk virkelig kan være mot.

Uavhengig av hva man mener om hvor asylantene skal bo mens søknadene behandles, er det slående hvordan en sak kan ha så pass stor motstand ute blant folk, samtidig som ingen våger fronte synspunktene offentlig.

Et av svarene på dette finner vi i debattspaltene i gårsdagens Sunnmørsposten. Forfatter Marit Kaldhol kaller her Hege Storhaug en høyreekstrem fundamentalist, og knytter henne til Anders Behring Breivik. Og ord kan drepe, legger Kaldhol til. Hvem våger argumentere mot asylmottak i dette klimaet?

Les også

Les også