Natt til søndag skjedde en ny overfallsvoldtekt i Ålesund, den tredje siden mai fjor. I alt har det vært seks tilfeller av seksuelle overfall. Nå er kvinnene i byen redde for å gå ut alene.
Politiet i byen tror det er samme person. De har et signalement på en mørkhudet mann mellom 20 og 40 år.

Det skriver Sunnmørsposten, men NRK og riksmediene er varsomme med å i det hele tatt nevne signalement. Det er grunn til å tro at det er av frykt for reaksjonene. Men fortielsen gjør at folks sinne også retter seg mot mediene.

Politiet vil ikke gå ut med noe nøyaktig signalement nå, men kvinnen som ble overfalt sist helg sier at mannen er av utenlandsk opprinnelse. Det samme ble også opplyst etter overfallene i mai.
..
Politiet er krystallklare på at de står overfor en gjerningsmann av et spesielt kaliber.

– Han har tatt store sjanser når kvinnene blir overfalt og voldtatt på åpen gate i en bydel med mye trafikk. Volden har også vært grov ved de tre tilfellene vi mener er utført av samme person, og så langt har han vært «heldig» og kommet seg unna, sier politiadvokat Unni Moen Vikebakk.
..
Politistasjonssjef Endre Flatvad ønsker å presisere at Ålesund fortsatt er en trygg by, men at folk ute på byen må ta sine forholdsregler.

– I slike saker er det alltid alkohol inne i bildet, sier Flatvad, og graden av beruselse er det mulig å gjøre noe med. Det er også en god regel at både jenter og gutter på veg hjem fra byen går sammen eller tar ei drosje.

Jentene i Ålesund føler ikke at byen er spesiell trygg lenger.

Flere unge kvinner NRK Møre og Romsdal har vært i kontakt med sier at livet deres nå påvirkes av den frykten som råder i Ålesund. Siden mai har det vært seks tilfeller av antastelser, overfall og voldtekter. Den siste voldtekten skjedde natt til søndag. Politiet har ennå ikke oppklart et eneste av tilfellene.
Går ikke alene

Så godt som alle overfallene har skjedd like ved Ålesund videregående skole. Mange av elevene er redde når de går i området om kvelden.

– Hver gang jeg har vært på besøk hos kjæresten min må han følge meg til bussholdeplassen. Jeg tør ikke gå alene, sier Eilin Laxaa. Vi har pratet mye om det som har skjedd nå i helgen, og det har satt en støkk i alle. Vi vet at det er noen som går rundt og gjør slikt, men at ingen får tak i dem. Jenter er utsatt, og dette er skummelt, sier Laxaa.

Jentene vi møter på Ålesund videregående skole sammenligner forholdene i Ålesund med slik situasjonen er i New York. New York har hatt et stort kriminalitesproblem. Men der er det grepet fatt i situasjonen og mye er ryddet opp i.

Tror det er samme gjerningsmann

– Ålesund farligere enn New York

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂