Sakset/Fra hofta

Bildet: Malmö-politiet ga ut signalement, men avisen Sydsvenskan foretrakk signalementet på sykkelen istedet for…

Lørdag morgen ble en kvinne i 30-årene overfalt og voldtatt utendørs i Gottsunda. Det har også skjedd flere voldtektsforsøk i Uppsala, og politiet sier de får inn anmeldelser om voldtektsforsøk «nå og da». Likevel vil de ikke gå ut med noe signalement av frykt for å «smitte» andre vitnemål, hva nå enn det skal bety. Frykten for at andre kvinner kan bli voldtatt på grunn av mangelen på signalement, ser ut til å være helt fraværende hos svensk politi.

Det var ved 06-tiden lørdag morgen at kvinnen i 30-årene ble overfalt i bydelen Valstëra. «To ukjente gjerningsmenn har overfalt kvinnen og fullbyrdet en voldtekt» skriver politiet i sin rapport. Politiet har innledet enn forundersøkelse, og sier de arbeider aktiv med hendelsen med forhør og sporsikring. Men ingen er arrestert, og som vanlig for svensk politi har de heller ikke gått ut med noe signalement på gjerningsmennene så publikum kan vite hvem de skal se etter, eller hvem de bør passe seg for.

Klokken 03 samme natt kom det inn en samtale til politiet om en kvinne i 20-årene har blitt overfalt i Slottbacken sentralt i Uppsala. En ukjent gjerningsmann skal ha forsøkt og dra av klærne til kvinnen, men mislykkes i å fullbyrde voldtekten. Også her har politiet innledet etterforskning, men ingen personer er arrestert. «Vi har ikke funnet noen personer som stemmer med signalementet vi har fått», sier vakthavende politibefal Andrew Tomkinson, som altså ikke vil dele signalementet med publikum for å hjelpe til med oppklaring.

-Det här skedde mitt i Slottsbacken. Hon blev kort och gott överfallen av en man som försökte slita av henne kläderna, säger Andrew Tomkinson, vakthavande polisbefäl.

Også natt til fredag inntraff et voldtektsforsøk i Uppsala, og politiet utelukker ikke en sammenheng mellom voldtektsforsøkene. «Det kommer jo anmeldelser om voldtekstforsøk litt nå og da, og da leter vi etter sammenhenger mellom dem» sier lederen for forundersøkelsen Tommy Karlsson. I mellomtiden har ikke politiet i Uppsala gått ut med noen anbefalinger til publikum eller kvinner om hvordan de skal forholde seg til trusselen. Det finnes åpenbart viktigere agendaer enn enn å beskytte svenske kvinner.

friatider.se  Uppsala Nye Tidning  nt.se

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!