Nytt

Saken om den høygravide, unge kvinnen som ble brutalt voldtatt i sitt eget hjem ryster Sverige. Også to andre gravide kvinner i samme område er blitt forsøkt overfalt, og politiet frykter at gjerningsmannen vil slå til igjen:

Politiet i Sverige tror samme mann står bak voldtekten og de to andre forsøkene på overfall.

– Vi frykter at han vil slå til igjen, sa etterforsker Per Stevemar til det svenske TV-programmet «Efterlyst» i går.

Den høygravide kvinnen i 20-årene ble voldtatt i sin egen leilighet i Haninge sør for Stockholm mens hennes mindreårige barn var tilstede, melder Expressen.

Spurte om mannen var hjemme
Hun hadde akkurat kommet inn i leiligheten sammen med barnet da det ringte på døren. Utenfor stod en ung mann med mørkt hår som spurte etter en ukjent person. Etter å ha forsikret seg om at kvinnens mann ikke var hjemme, tvang han seg inn i leiligheten.

– Kvinnen ble dyttet slik at hun falt ned på ryggen og slo bakhodet i gulvet, han slet av henne klærene og voldtok henne. Etterpå forsvant han, sier Per Stevemar til TV-programmet.

Barnet kan ha blitt vitne
Kvinnen vet ikke om barnet var på sitt rom eller ikke da voldtekten pågikk.

Hun skal ha ringt mannen sin like etterpå, men klarte ikke fortelle hva som hadde skjedd. Da han kom hjem til leiligheten, klarte hun fortsatt ikke å snakke og måtte skrive ned på et papir hva som hadde skjedd, ifølge Stevemar.

De to andre overfallsofrene bor i samme område utenfor Stockholm. Disse gravide kvinnene lyktes imidlertid å unnslippe gjerningsmannen.

Svensk politi har nå gått ut med en av sine sjeldne etterlysninger av gjerningsmannen, som beskrives som 25-35 år, cirka 1.80 høy og mørkt, kort hår. Han har tannregulering og snakker gebrokkent svensk.

Dagbladet: Høygravid kvinne brutalt voldtatt