En mann i 20-årene er siktet for voldtektsforsøk i Bergen natt til lørdag. Politiet vurderer å fremstille ham for varetektsfengsling mandag ettermiddag.

Mannen ble pågrepet sent søndag kveld, bekrefter jourhavende jurist Nina Andreassen i Vest politidistrikt overfor Bergens Tidende.

Forholdet mannen er siktet for, skal ha funnet sted klokka 3 natt til lørdag. Da skal en 19 år gammel kvinne ha blitt forsøkt voldtatt i Olsvikåsen i Bergen.

Bergensavisen skriver at mannen tok samme nattbuss som 19-åringen. Han satte seg ned ved siden av henne, og hun har forklart at hun opplevde ham som pågående.

Da hun gikk av bussen på Olsvikåsen, gikk også han av, fulgte etter henne og fortsatte å være pågående. Voldtektsforsøket skal ha skjedd på en gangsti nær busstoppet.

– Hun ropte om hjelp, og da stakk han av før han fikk fullbyrdet voldtekten, sa jourhavende politijurist Ole Vallestad Emmerhoff til avisen søndag. (NTB)

Bergens-politiet gikk søndag ut med en etterlysning og et delvis signalement på mannen:

Ifølge politiet snakket han engelsk, men antas å være tysk statsborger. Han var iført mørk/svart jakke med bokstavene HH – trolig av merket Helly Hansen – med mørk cargobukse og mørke sko med hvit såle. Han har slank bygning, og er trolig rundt 180 centimeter.

– Vi vet lite om personen. Dette kan være et engangstilfelle, men vi frykter at det er gjentakelsesfare. Derfor går vi ut med opplysningene, forklarer politiadvokaten. (BA)

Her ble jente (19) angivelig forsøkt voldtatt av mann i 20-årene. Politiet frykter gjentakelsesfare. (Bergensavisen)

Les også:

Svenske kvinner avvikler Sverige

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂