Barack Obama gav en kommentar til det som foregår i Paris, som nærmer seg en massakre. Den amerikanske presidenten uttrykte medfølelse, sa hvor høyt USA verdsatte samarbeidet med Frankrike, og kom så til det avgjørende punkt: Hvem står bak?

– Det vil jeg ikke spekulere på, sa Obama. Han sa det var for tidlig. Deretter forsvant han.

Spørsmålet er om ikke Obama heller burde holdt munn. Ved hvert eneste terrorangrep har han uttalt seg svevende og bekreftet inntrykket av at han ikke orker eller vil henge bjella på katten. Ved et så alvorlig angrep som det i Paris er det politisk uakseptabelt av den amerikanske presidenten å skulle si noe, men så vike unna på det avgjørende punkt: Hvem som står bak. Resten av verden er ikke i tvil, men den amerikanske presidenten blottlegger at han har et soft spot for islam.

Han er president for landet som ble rammet 9/11. Det synes ikke ha gått opp for Obama.