Bilde: Trump er blitt mer presidential og fotografene tar nå bilder hvor han ser presidential ut. Det har de ikke begynt med før nå. Trump er likevel seg selv. Han tuller og fleiper, og han har folk med seg. Hvor lenge kan mediene henge ham ut, når han i virkeligheten viser at vinner folk? Her stiger han om bord i Air Force One på Base Andrews i Maryland 3.februar. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix.

Donald Trump holdt en tale til Central Command som leder krigen mot terror rundt om i verden, og han kom så nær til å erklære krig mot radikal islam som det er mulig å komme.

-We will defeat them, sverget Trump.

Radikal islam har ført krig mot Vesten i mange år. Donald Trump er den første presidenten som plukker opp hansken og lover å svare.

Obamas USA er utilpass med direkte tale om islam. Under Obama var det ikke tema selv om terroren metastaserte. Obama så en annen vei.

Trump la ikke skjul på at trusler og sikkerhet også ligger bak suspensjon av innreise fra syv muslimske land. Vi kan ikke ha folk som kommer inn for å så død og destruksjon. Vi må ha mennesker som kommer hit fordi de elsker Amerika, sa Trump til stor applaus.

Han firte ikke en tomme i striden med føderale dommere om lovligheten av the executive order. Innen fire timer må Justisdepartementet legge frem begrunnelsen for hvorfor presidentens ordre er lovlig.

Det er en dybde og alvor bak Trumps policy som skremmer vannet av liberale medier og Demokratene. Hvis det er noe de frykter så er det et oppgjør med radikal islam og åpne grenser. De har bygget sin modell på fri flyt.

De forsøker å fremstille det som at Trump har et problem, at han ikke respekterer andre mennesker. At alle har krav på samme behandling. Men det de ikke nevner er at kontrollen i disse syv landene er svært dårlig. Man kan ikke samarbeide med myndighetene eller stole på at de gjør en god jobb.

Det samme gjelder Europa, som har hundretusenvis av mennesker på egen jord som man ikke aner hvem er. Man kan spørre: Hvor mange terrorangrep skal til før europeiske politikere blir stilt til ansvar?

Vesteuropeiske land er på et visa waiver-program. Den dagen det flyr en terrorist inn fra Vest-Europa er det disse landenes ledere som har et problem. Amerikansk etterretning har etterhvert ganske god kjennskap til hvordan europeiske land fungerer. I flere av dem, som Belgia, står det dårlig til.

De liberales tid renner ut, og det er en av grunnene til at de er hysteriske over Trump.

Trump ramset opp terrorangrepene på amerikansk jord: Boston, San Bernardino, Orlando. Før han fortsatte til Europa, – hvor det er «all over the place»: Paris, Brussel, Nice, Berlin.

Hvem er det som har et problem? Er det Trump eller de grenseløse liberale?

De har radikale islamister som puster dem i nakken og Trump som avanserer mot dem.

Europeerne kunne trøste seg med én ting: Trump sa han var for et  sterkt NATO:

Mediene har i ett døgn nå kvernet på intervjuet med O’Reilly hvor Trump sier at også USA har sine svin på skogen. Det er en repartee, et svar på invitasjonen til å kalle Putin en morder. Trump ville ikke det. Hvorfor skulle han erte på seg Putin for no reason? Han velger i stedet en talemåte for å avlede. Det er denne mediene går amok over. De lider, som Roger L. Simon skriver av Trump derangement syndrom.

De lider av Trump-syken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂