Donald Trump sa at mediene unnlater å gi terrorangrep i Vesten eller nærområdene den oppmerksomhet de har krav på. Mediene går i fistel og siterer hverandre på at Trump er «veldig, veldig farlig».

Men mediene har et problem: Publikum er dommeren. Folk husker hva og hvordan mediene har rapportert fra terrorangrepene. De snubler i egne ben.

Eksempelvis: Da Trump innførte innreiserestriksjoner sa mediene i kor at flyktninger som har ankommet USA ikke har utført terror. De «glemte» Boston Marathon-bomberne, brødrene Tsjernajev. Ikke bare gjennomførte de et bestialsk angrep, jakten på dem fikk enorm oppmerksomhet. Det er nå laget en spillefilm om dem, med Mark Wahlberg som politimann.

Men mediene hører det de liker å høre.

«Donald Trumps siste angrep på mediene er veldig, veldig farlig», skriver Washington Post.

– Det er dypt uansvarlig å påstå, uten bevis, at nyhetsmediene ignorerer nyhetshendelser fordi de ikke passer inn i en slags skjult journalistisk agenda, skriver Chris Cillizza, som står bak en politisk blogg for avisen.

Det Trump sa var at terroren er underdekket. Selve massakrene blir dekket vegg – til-vegg, som Brussel-terroren. CNN sendte kontinuerlig i flere dager, men uansett hvor mye Hala Gorani pratet ble man ikke noe klokere for hun ville ikke stille de ubehagelige spørsmålene.

Jeg husker Wolf Blitzer under massakren på turister i feriebyen Sousse i Tunisia i 2015, der 38 ble drept, hvorav 30 briter. Han spurte: – Men hvorfor gjør de det?

Der og da mistet jeg aktelsen for Blitzer. Han gikk «bakover». Sannhet er noe man akkumulerer og Blitzer har vært med hele veien. Men plutselig ville han ikke mer.

Da bør man gå av, ikke gå over til å villede seerne, eller motarbeide belysning av hva som skjer.

CNN er up in arms fordi Steve Bannon er utnevnt til medlem av Det nasjonale sikkerhetsråd. Gloria Borger snakket med en «svært senior» kilde som antydet at det kunne være en sikkerhetsrisiko. Hvorfor?

Svaret er opplagt. Hvis noen som virkelig mener Vesten er i krig med islam kommer på innsiden, vil de kunne få opplysninger som offentligheten ikke kjenner, enten fordi Obama har lagt lokk på dem, eller mediene aldri har villet stille dem.

Mediene lot Obama slippe unna med å si at jihad ikke har noe med islam å gjøre. Først på slutten pirket de litt i rustningen. Obama likte det ikke.

Med alle angrepene som preget hans siste termin var det medvirkende til at Hillary tapte. De hørte hun fulgte samme bullshit-spor.

Amerikanerne vil ikke ha det. De vil ikke at New York skal oppleve det samme som Paris og Brussel.

Det holder med 9/11.

VG-journalistene Siri Eggen og Marit Grøtte gjør pliktskyldigst jobben med å fremstille Trump-folket som løgnere. Kellyanne Conway får sitt pass påskrevet. Det var hun som brukte begrepet «alternative fakta». Nå forsøker pressen å gi henne skylden for å ha oppfunnet et terrorangrep som aldri fant sted.

Huffington Post hengte ut Conway for å ha referert til Bowling Green-massakren.

Forrige uke anklaget Trumps seniorrådgiver Kellyanne Conway to irakiske flyktninger for en massakre som aldri har funnet sted.

I et intervju med MSNBC, hvor hun ble presset på det omstridte innreiseforbudet, viste Conway til at tidligere president Barack Obama i 2011 innførte en seks måneders stopp for irakiske flyktninger etter at to irakiske menn kom til USA, der de ble radikalisert og senere hovedmennene bak det hun kalte «Bowling Green-massakren».

Conway påsto at de fleste ikke kjenner til angrepet fordi det aldri ble omtalt, men en slik massakre fant aldri sted.

Nei, den gjorde ikke det. Men Conway snakket om de to irakerne som ble overvåket av FBI og filmet i en sting-operasjon. De to fikk utlevert Stinger-raketter, og det var ingen tvil om hva de skulle bruke dem til. De hadde drept amerikanske soldater i Irak. Nå skulle de ta amerikanere på hjemmebane.

Bildene ligger på nett. Leserne kan avgjøre: Hvem er det som har et problem – Conway eller mediene?

 

Fra venstre Mohamad Shareef Hammadi og Ramadan Alwan

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/donald-trump/donald-trump-mener-at-mediene-ignorerer-terrorangrep/a/23918009/

The Hill har en gjennomgang av Conways henvisninger til Bowling Green

http://thehill.com/homenews/administration/318115-conway-also-talked-bowling-green-attack