Kommentar

Terroren er en hanske som jihadistene kaster til Vesten. Vil noen plukke den opp og ta utfordringen? Angela Merkel viste for hele verden at hun ikke ser hansken. Hun kalte massakren «ubegripelig». Fra et eksistensielt prestedatter-synspunkt er det selvsagt korrekt. Men ikke fra et politisk.

Terroren er politisk og krever politiske svar. Hvis ikke Europas ledere er i stand til å svare, vil de bli skiftet ut.

Folk vil heller ha en bitter sannhet enn søte løgner.

På den andre siden av havet sitter Donald Trump. Han har forstått at jihad er den største politiske saken i vårt århundre og at vestlige ledere har bygget opp et enormt undertrykk i befolkningen ved å unnlate å gripe fatt i den.

Våre ledere har reagert defensivt, med skjerpede kontroller som rammer alle. Det minner oss på at vi er truet, men også at vi ikke har noe å svare med.

Trump har signalisert at han ikke akter å finne seg i det. Selvfølgelig har Vesten mye å svare med. Men det betyr å trå på noen politisk ømme tær. Politisk korrekte tær og muslimske tær.

Disse to er over tid blitt uadskillelige. Merkel og hennes likemenn og -kvinner tar større hensyn til muslimenes følelser enn til egne borgere. Folk har funnet seg i mye, men terroren gjør at hun og hennes medspillere sitter på overtid og må foreta seg noe.

Den talen Merkel holdt tirsdag, tyder på at hun ikke har forstått det.

Da vil hun bli skiftet ut. Hvor mange vil hun ta med seg i fallet?

Merkels tungnemhet kan få til følge at Marine Le Pen blir president, eller at Francois Fillon får mandat til å gjøre noe mer enn å prate.

Undertrykk

Undertrykket har bygget seg opp over tid.  Selv George W. Bush ville ikke snakke om jihad, bare om «krigen mot terror». Han ble etterfulgt av Obama, som ikke en gang vil ta ordene «radikal islam» i sin munn. Selv CNN og New York Times har vært utilpass med denne see no evil, islam er fred-politikken.

Obamas ekstreme benektelse er fadder til det omsvinget som vi etter alt å dømme vil få med Trump.

De politisk korrekte er dømt til å mislykkes fordi de later som om forandring ikke er mulig. De trodde på ramme alvor at de hadde dekonstruert flertallet i vestlige land med innvandring, i den grad at majoriteten aldri ville kunne reise seg igjen.

Men så var det liv i dem likevel, både arbeiderklassen og middelklassen.

Eks-muslimer kan bli viktige

Nå kan eks-muslimer få en viktig rolle når det gjelder å fortelle muslimer at de må slutte å bygge parallelle samfunn i Vesten. Det vil ikke bli tolerert.

De integrerte muslimene som Shoaib Sultan og Linda Noor, som steiler bare de hører begrepet «vestlig sivilisasjon», gjør ikke sine trosfeller noen tjeneste.

Vi står foran et paradigmeskifte der de som har en fremtid, er de som forteller muslimer at de må bli medspillere på det bestående samfunns premisser, og slutte med å undergrave det.

Mediene må forandre seg

Kollaborasjonen mellom en bestemt type synsere og muslimske talspersoner vil stå avkledt den dagen mediene blir tvunget til å gjøre et ærlig stykke journalistarbeid.

Wall Street Journal skriver at Tyskland inntil nå har vært en bastion av stabilitet i Europa. Man velger illusjoner fremfor seriøsitet. WSJ har selv skrevet mye om parallellsamfunn og salafisme i Tyskland. Om forfølgelse av kristne i asylmottakene osv.

Det vil bli tydeligere at noen medier velger ideologisk korrekthet fremfor den bitre sannhet.

Men noen medier vil ta skjeen i en annen hånd. Sosiale og alternative medier vil hjelpe dem med det.

Med Trump ved makten vil motstemmene i Europa få mye mer å spille på.

Marcus Pretzell, a prominent member of the anti-migration, far-right Alternative for Germany party, lashed out at Ms. Merkel’s government, saying on Twitter: “When will the German state of law strike back? When will this cursed hypocrisy finally stop? These are Merkel’s dead!”

 

http://www.washingtontimes.com/news/2016/dec/19/berlin-truck-crashes-christmas-market/