Nytt

Nederlands finansminister og leder av Eurogruppe, Joeren Dijsselbloem, sier Polen ikke kan forvente EU-subsidier hvis landet fortsetter å motsette seg å ta imot migranter.

Dijsselbloem sa dette på direkte spørsmål om konsekvensene for samarbeidet etter at Lov og Orden-partiet vant en solid seier ved parlamentsvalget i helgen.

According to Dijsselbloem, Poland’s stance on refugees could endanger that money flow.

Dijsselbloem said that Poland should show something in return for Europe’s largesse. «And if not, we could take a part of the EU’s budget that flows to countries like Poland, the Czech Republic, and Hungary in the form of subsidies and use that money to help Turkey pay for the shelter it provides to refugees within its borders,» Dijsselbloem was quoted as saying.

«You’re in the European Union for better and for worse,» the Eurogroup chairman added. «You can’t just enjoy the benefits and walk away from the disadvantages when it suits you.»

Det er dristig av Dijsselbloem så direkte å koble migranter og penger. Forpliktelsen til å ta imot migranter er blitt til en open-ended forpliktelse, den er uten ende. EU har ikke noe svar, ingen plan, men tar passivt mot. Å skulle tvinge et medlemsland i en slik situasjon kan bare virke kontraproduktivt. Hvis Tyskland og Nederland ønsker å gå nedenom er det deres valg. Det vil i så fall føre til at EU revner.

Uttalelser som denne vil trolig bare føre til at motstanden vokser.

 

http://www.realclearworld.com/blog/2015/10/eu_issues_a_blunt_threat_to_poland_111528.html