Migranter ombord på et fartøy tilhørende den spanske NGO-en Proactiva Open Arms venter på å gå i land på havnen i Pozzallo på Sicilia den 17. mars 2018. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / Scanpix.

 

Nederlands regjering anklager Italia og Hellas for manglende registrering av to tredjedeler av migrantene som kommer til de to landene, skriver The Times’ Brussel-korrespondent Bruno Waterfield.

At registreringen har vært mangelfull tidligere, er forholdsvis uomstridt. Middelhavslandene hadde for vane å vinke migranter videre i frustrasjon over manglende hjelp til å håndtere situasjonen ved Europas sørkyst, men de hevder overfor sine europeiske partnere at situasjonen er en helt annen nå.

Det fester ikke Nederlands migrasjonsminister særlig stor lit til:

In a letter seen by The Times, Mark Harbers, the Dutch migration minister, challenged the assurances given by the European Commission that “the registration and fingerprinting of migrants arriving in Greece and Italy has reached a rate of almost 100 per cent”.

Bakgrunnen for Harbers’ anklage er statistisk:

“Ninety-five per cent of irregular migrants and asylum seekers arrive from other Schengen states. Only one third have been registered previously. This means about two thirds still manage to enter and travel through other member states undetected and unregistered, despite all measures taken to improve registration.”

Dette har ifølge den nederlandske statsråden to alvorlige konsekvenser: Hans eget land blir ute av stand til å returnere asylsøkere som har reist tvers over kontinentet, tilbake til det første ankomstlandet, og når dette er situasjonen, får Europa enda større tiltrekningskraft på migrantene.

Nederlands kritikk er selektiv: Hvor er brodden mot henne som økte tiltrekningskraften massivt i 2015? Nederlands regjering er i stedet irritert på statene som gjør alt de kan for at tiltrekningskraften skal bli mindre:

The Dutch government also said that Hungary, Poland and other countries that were not abiding by EU migrant quotas aimed at sharing the refugee burden should have their funding cut.

EU-statene fortsetter kort fortalt det svarteperspillet som består i å krangle seg i mellom og forsøke å velte migrantbyrden over på andre.

I mellomtiden står migrantporten til Europa åpen.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!