Islamistiske terrorister som infiltrer Norge er ikke det største sikkerhetsproblemet i Norge. Den store trusselen er nordmenn som vil bruke vold i protest mot de store demografiske endringene samfunnet går igjennom. Det er professor ved Politihøgskolen, Tore Bjørgo, som uttaler dette. De Bjørgo anser som høyreekstreme vil føle seg marginaliserte på grunn av all velviljen flyktninger og migranter møter i Norge, og derfor ty til vold.

NORGE. Det största hotet mot Norges säkerhet när fler flyktingar söker sig till landet är inte en infiltration av islamister, som en del hävdar på sociala medier, utan våldsreaktioner från extremhögern, enligt norska säkerhetspolisen.
Enligt terrorexperten Tore Bjørgo kan sympatin som många i Norge visar med flyktingarna leda till att högerextrema rörelser känner sig marginaliserade och tar till våld.
– För vissa högerextrema grupper är det vi ser i medierna en bekräftelse på det de fruktar mest, en okontrollerbar våg av invandring. Det kan leda till en skärpning av retoriken och till våld, säger han.

Er det bare i mediene vi ser «vågen», er det innbilning? Språket er gjennomført upresist: «Det största hotet» kommer fra en hypotetisk mulighet – en marginal gruppe som føler seg truet og som skjerper retorikken, og det i sin tur til vold. Her var det mange hvis.

Er dette på forskernivå? Eller er det Bjørgo anrettet på svensk manér?

Aftonbladet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂