Sveriges innenriksminister Mikael Damberg (S) mener voldelig islamisme er en av de største truslene mot Europa. Her er han avbildet idet han forlater Socialdemokraternas partikanselli på Sveavägen i Stockholm, dagen etter valget i 2018. Foto: Sören Andersson / TT / NTB

– I dag i Europa är islamistiska krafter som tar till våld ett av de största hoten mot Europa. Den svenska staten kan inte vara neutral när folk vill förändra vår demokrati, sier Sveriges innenriksminister Mikael Damberg til SVT.

Innenriksministeren kom med uttalelsene til SVT:s Agenda søndag kveld. I innslaget (fra 41’12 ut i programmet) advarte han ikke bare mot de voldelige, men også mot miljøene der radikaliseringen skjer:

– Vår svenska grundlag är inte neutral, den är demokratisk. Ställer man inte upp på yttrandefrihet och den jämställdhet vi har i vårt land, då ska dessa krafter motarbetas och bekämpas. Det är därför jag tror att man inte bara kan titta på det konkreta terrorhotet, man måste också titta på miljöerna där radikalisering sker. (SVT)

Damberg: ”Islamistiska krafter som tar till våld ett av största hoten mot Europa”

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.