Nytt

Republikanernes Ben Carson ble spurt om han kunne tenke seg en muslim som president, og svarte «nei». Han begrunnet det med at islam er uforenlig med den amerikanske grunnloven.

Mediene følger opp Donald Trump som de mener burde satt på plass en publikummer som mente USA burde ta et oppgjør med muslimer og særlig radikale treningsleire. Trump har nektet å gjøre det. Han sier det ikke er hans jobb. Folk må få ha sine meninger.

NBC spurte hva Carson mente og Carsons svar må overrasket NBC, for han sa islam er uforenlig med grunnloven. Det er tabu å si noe slikt i dagens Amerika.

Responding to a question on «Meet the Press,» the retired neurosurgeon said, «I would not advocate that we put a Muslim in charge of this nation. I absolutely would not agree with that.»

He also said that Islam, as a religion, is incompatible with the Constitution.

Carson, who is near the top of several early presidential polls, said a president’s faith should matter depending on what that faith is. «If it’s inconsistent with the values and principles of America, then of course it should matter,» he clarified.

Mediene ville henge ut kandidatene som ikke ville følge politisk korrekthet. Nå har to kandidater brutt lydmuren. Mediene vil forsøke å presentere det som at republikanerne har et stort problem. Men kan det være mediene?

nbcnews.com