Nytt

Aftenposten skriver om hvor vanskelig situasjonen kan bli for muslimer i USA etter skytingen i San Bernardino. Ofrene selv og deres familier hører man lite eller ingen ting om. Muslimer angriper uskyldige ikke-muslimer. Hver gang fremstilles muslimer som de største ofre.

Men spørsmålet nå er om dette vil få konsekvenser for amerikanere flests holdning til muslimer og islam og det som blir beskrevet som en økende islamofobi.

—-

Donald Trumps utspill
Presidentkandidat Donald Trump sa nylig at han var klar til å registrere og overvåke muslimer bosatt USA. Uttalelsen vakte enorm vrede blant politiske motstandere og mange mente Trump bidro til å øke islamofobien i det amerikanske samfunnet ved å mistenkeliggjøre muslimer generelt på denne måten. Han har også viderebragt påstander om at muslimer i New Jersey jublet den 11. september 2001.

—-

Trumps utspill kan imidlertid ha klangbunn blant mange velgere. I en stor verdiundersøkelse for 2015 utført av Public Religion Research Institute (PRRI) sier 56 prosent av de spurte at islam ikke er forenlig med amerikanske verdier og levemåte. 41 prosent er uenig. Da undersøkelsen ble lagt frem på Brookings-instituttet nylig kunne PRRI-sjef Robert Jones opplyse om at de hadde sett et tydelig oppsving i negative holdninger til islam.

Aftenpostens fremstilling av Trumps utsagn er svart propaganda. Trump sa ikke det mediene tillegger ham.

CNN fikk det til å høres ut som Trump sa at han “absolutely” ville registrere muslimer i Amerika. Men det var ikke det han sa. Pjmedia.com:

Because of CNN’s selective editing, it looks like Trump answers “absolutely” to the question of whether his administration would create a Muslim registry. The only problem? The “absolutely” was in reference to a completely different point. Here’s the full transcript of what happened:

Reporter: Should there be a database system that tracks Muslims who are in this country?Trump: There should be a lot of systems, beyond databases. We should have a lot of systems, and today you can do it. But right now we need to have a border, we have to have strength, we have to have a wall, and we cannot let what’s happening to this country happen any longer.

Reporter: Is that something your White House would like to implement?

Donald Trump: I would certainly implement that. Absolutely.

A blind man can see that Trump was talking and thinking about having “a border” and “a wall,” not about a Muslim registry, when he said “absolutely.” Yet CNN made it look like he said it to the question about a Muslim registry.

 

Folk flest ser og erfarer, men skal ikke forholde seg til egne opplevelser. Krig er fred. Intoleranse er toleranse. Kvinneundertrykkelse er kvinnefrihet. Forstå det den som kan.

Muslims-praying

Er muslimene de største ofrene i terroraksjoner?

Aftenposten