Donald Trump holdt et åpent møte torsdag der han lot deltagerne komme til orde med spørsmål. En ville vite hva Trump ville gjøre med «muslimene» og «treningsleirene deres» og uttrykte tvil om USAs president er amerikaner.

Trump håndterte det ved ikke å svare direkte, men at det var problemer som ville bli «dealt with». Det fikk de liberale mediene til å gå i fistel. Hvordan kunne Trump la dette passere, det var det samme som å blåstemple bigotte, rasistiske, hatefulle meninger.

Søndag svarte Trump at han ikke ville beklage at han ikke irettesatte mannen, og en av hans medarbeidere sa at det ikke var Trumps oppgave å belære og fordømme. Folk må få ha sine meninger, også de som liberale medier ikke sier seg enig i.

During a rally in New Hampshire on Thursday evening, Donald Trump did not challenge an audience member who said that President Obama is Muslim and «not even an American.» Trump was also asked what he would do to get rid of Muslim «training camps» and responded: «We’re going to be looking at a lot of different things.»

The exchange came during a post-debate rally in Rochester, N.H., during which Trump asked the audience for questions rather than giving a speech. To kick things off, Trump pointed at a man in the audience: «Okay, this man. I like this guy.»

«We have a problem in this country, it’s called Muslims,» the man said. «We know our current president is one. You know, he’s not even an American. Birth certificate, man.»

«Right,» Trump said, then adding with a shake of his head: «We need this question? This first question.»

«But any way,» the man said. «We have training camps… where they want to kill us.»

«Uh huh,» Trump said.

«That’s my question: When can we get rid of them?» the man said.

Trump responded: «We’re going to be looking at a lot of different things. You know, a lot of people are saying that, and a lot of people are saying that bad things are happening out there. We’re going to look at that and plenty of other things.»

Hillary Clinton sa Trumps uttalelser savner sidestykke, og er uten sperrer. Hun sa han overgår seg selv i «bigotry» og paranoia.

Mediene forsøkte å kjøre Trump til veggs. Siden han ikke «arresterte» mannen har han godkjent meningene hans. Trump nekter å godta en slik kobling. Han går ikke god for noe som helst. Han sa søndag at alle vet det er et problem med muslimer. Verden over. – Kaprerne 9/11 kom ikke fra Sverige, sa Trump. Men det betyr ikke at det gjelder alle muslimer. Jeg har mange muslimske venner, sa Trump.

– Hvem er det da du sikter til, svarte CNNs John Sciutto.

– Det er radikal islam, svarte Trump.

CNN mente Trump skulle gjort som George W Bush og spilte hans tale i Kongressen noen dager etter 9/11 der han sa islam var en fredens religion og at kaprerne hadde misbrukt den.

Trumps strategist sa Trump mente det samme, men det var et taktisk svar.

Trump har bestemt seg for å utfordre mediene også når det gjelder hva man kan si om det muslimske problem, og han ser ut til å komme helskinnet fra det.

washingtonpost.com

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.