Nytt

Pedofile Jamal Muhammed Raheem-ul-Nasir fikk høyere fengselsstraff enn normalt fordi ofrene hans ikke var hvite.  Den britiske domstolen mente at de to innvandrerjentene på 9 og 14 år ville lide mer enn hvite jenter på grunn av skammen som deres kultur påla dem og de dårlige utsiktene for senere å bli «godt gift» i arrangerte ekteskap.

The judge who jailed him, Sally Cahill QC, specifically said that the fact the victims were Asian had been factored in as an «aggravating feature» when passing sentence.She stated that the victims and their families had suffered particular «shame» in their communities because of what had happened to them. Additionally, there were cultural concerns that the girls’ future prospects of being regarded as a «good catch» for arranged marriages might be damaged.

Da Nasirs advokater anket dommen, ble de igjen møtt med samme argument fra en ny dommer, Mr Justice Walker:

‘The victims’ fathers were concerned about the future marriage prospects for their daughters. ‘Judge Cahill was having particular regard to the harm caused to the victims by this offending. ‘That harm was aggravated by the impact on the victims and their families within this particular community.’

Dette vitner som systematikk. Én dommer kunne kanskje ha gjort en feil, men i ankesaken var det tre dommere. Misforstå oss rett, det er ikke noe ønske om at den pedofile overgriperen skulle få kortere straff, tvert imot burde man ha økt strafferammen for å ødelegge små barns liv, men å gjøre en juridisk vurdering om at minoritetsbarn blir skadelidende i større grad enn hvite barn, er å undergrave rettssystemet. Hvordan tenker man seg at alle de hvite ofrene føler seg nå? Denne saken skjedde i Bradford hvor det også har vært mange hvite ofre for sex-grooming.

Mr Justice Walker, sitting with Lord Justice Laws and Mr Justice Mitting, concluded: «There is no basis for saying that Judge Cahill adopted an incorrect starting point. This application for leave to appeal against sentence must be refused.»

2C6C038800000578-3238409-Jamal_Mohammed_Raheem_ul_Nasir_was_given_a_longer_sentence_becau-m-42_1442498994051

Mange trodde at han fikk en strengere straff fordi han selv tilhører en minoritet, men slik var det altså ikke.

HighCourt_2336678b

Likhet for loven? Nei. Hvite småjenter lider mindre etter voldtekt ifølge britisk dommer.

Etter dommen uttalte en talsperson for NSPCC (den største veldedighetsforeningen for barn):

“British justice should operate on a level playing field and children need to be protected irrespective of cultural differences.

«Regardless of race, religion, or gender, every child deserves the right to be safe and protected from sexual abuse, and the courts must reflect this. It is vital that those who commit these hideous crimes are punished to the full limit of the law.”

Daily Mail  BBC  The Telegraph