Tavle

Minoritetsjenter undervises i bruk av Marka. Målet er at de selv skal kunne arrangere turer. Jentene er i alderen 18 – 26 år og er uten erfaring med friluftsliv. Det som er rart med dette kurset er: Det skal være en inngang til et liv i skog og mark. Samtidig som jentene tar sine første steg i blåbærlynget skal de samtidig bli turledere.

For de fleste som liker friluftsliv er det en livslang fritidssyssel med svært mye prøving og feiling. Det er mange tips der ute, men over tid tilegner man seg erfaring. Denne erfaringen gjør deg siden rustet til evt bli en skikkelig turleder. I Oslo har man vidunderkurs som gjør deg fiks ferdig som turleder i den ville naturen.

– Vi ønsker å ha med flere jenter fra 18 til 26 år. De er helt ferske når det kommer til friluftsliv, og vi vil gi dem kompetanse, sier hun.

Turlederkurset skal være en inngang til et liv i skog og mark.

Det ser også ut til at de har lite erfaring med elektroniske hjelpemidler også. De må lære hvordan man bestiller overnatting.

– Jeg tror mange undervurderer den kompetansen man får ved å være turleder. Jeg ble positivt overrasket over de jentene som kom på kurset første gang, de var engasjerte.

Nå skal de snart lære å bestille – og dra på – hyttetur.

– Vi planlegger to hytteturer. Den siste må de klare å booke selv, smiler Hussain.

Kurset er i samarbeid med Oslo og Omland Friluftsråd.

God tur.

groruddalen.no