Nytt

Aftonbladet har de første opplysninger om hva som drev en 36 år gammel asylant til å drepe to tilfeldige kunder på IKEA med kniver fra kjøkkenavdelingen 10 august i år.

Det sies at mannen reagerte sterkt på at han 27. juli hadde fått beskjed om at han skulle returneres til Italia, som var det land han først ble registrert i. Men derfra til å gå løs på tilfeldige mennesker og drepe dem er det et stort sprang.

Mannen snakker også en god del om Gud. Det sies at han er kristen, men det virker ikke definitivt. Han skal også ha snakket om at han ville sende ofrene til paradis. Det lyder som jihad, ikke kristendom.

För poliserna lägger 36-åringen fram en förvirrad förklaring som delvis handlar om Gud och delvis om att han ska tvingas lämna Sverige.
36-åringen, som beskrivits som kristen av bekanta på asylboendet där han bodde, uppger att han kom till Ikea för att «leva i fred», att personerna han attackerade var oskyldiga och att «de skulle hamna i paradiset» samt att han utförde dådet för att «folk skulle förstå honom».
Spørsmålet er om svensk politi er interessert i å trenge til bunns i mannens motiv. Deres uttalelser under og rett etter drapene tydet ikke på det. Svenske medier er heller ikke spesielt ivrige.