Innenriks

Teknisk etat i Løten kommune er frastjålet de viktigste kjøretøyene. Verktøy for store summer er også forsvunnet. Tyveriet for store følger for kommunen. Teknisk etat får rett og slett ikke gjort jobben sin.Hamar Arbeiderblad

Fire kjøretøy er stjålet:
En grå Toyota HiAce varebil med reg.nr. HB59985
En grå Peugeot Expert varebil med reg.nr. HS86817
En rød Toyota HiAce varebil med reg.nr. FT23774
En grønn Deutz K100 traktor med reg.nr. JJ9693
Verdier for over en million
I bilene lå en masse verdifullt verktøy som kommunen er avhengig av for å yte den service den er pålagt. En gassflaske, kompressorer, kantklippere, en hekksaks, sveiseapparater, en piggmaskin, to motorsager, aggregat, vinkelsliper, muttertrekker, drill og spesialutstyr til kommunens vannledninger er blant utstyret som er borte, ifølge Trond Kristiansen, som jobber med vann, avløp og vedlikehold.
– —–

Det omfattende tyveriraidet får store konsekvenser for kommunens drift og operativitet.
– Dette medfører naturligvis forsinkelser i planlagte oppgaver og at akuttberedskapen vår ikke er som den skal, sier Bergersen, som opplyser at Løten kan måtte høre med andre kommuner om lån av utstyr dersom akutte situasjoner oppstår de nærmeste dagene.