Feature

13 minutter dokumentar fra Calais: Life in the Jungle. En syrisk mor og hennes sønn har flyktet fra Syria og havnet i Calais. Hvordan de har kommet hele veien med en gutt som har et skadet ben, sier ikke reportasjen noe om. Det er tusentalls skjebner i Calais, som det er over hele Europa. Moren håper at kirurger skal kunne redde guttens ben. Hun sier Assad-soldater ropte på gutten, og da han kom kjørte de over benet hans med en bil. Foten kan trolig reddes, hvis han får kyndig behandling. En mor gjør alt for sitt barn, men hun har ingen forestillinger om hva som er mulig. Det har heller ingen av de andre 3.000 som sitter i leiren ved Calais, ellers ville de gitt opp. Kanskje vet mange innerst inne at de venter på et mirakel som ikke vil inntreffe. Flere viser tiltakslyst. Noen har bygget en skole og en fransk kvinne gir leksjoner i fransk. Andre har bygget en kirke.

Dette er den menneskelige siden av Calais. Myndighetene bygger et høyt stålgjerde med piggtråd på toppen for å gjøre det vanskeligere å komme i kontakt med bilene. Det er ingen enkle svar på misæren i Calais. Enkeltvis er det synd på mange av menneskene der, og de fortjener hjelp i en håpløs situasjon. Mange av dem. Men Europa kan ikke motta alle de trengende fra Nord-Afrika og Midtøsten. Europa står overfor bare vanskelige valg og må velge. Men det er liten hjelp å få fra mediene. De forfølger bare den humanitære siden. Andre spørsmål orker eller tør de ikke gå inn på.

 

tips: snaphanen.dk

Les også

-
-
-
-
-