Sakset/Fra hofta

Etiopiere og eritreere kjemper om de beste plassene for å smugle seg over til Storbritannia. Med tildekkede ansikter og med stokker og steiner marsjerte en gjeng etiopiere mot en rivaliserende leir med eritreere.  Det franske politiet måtte igjen ut med tåregass og batonger for å skille de rivaliserende gjengene. Slike «minikriger» skjer nå daglig i Calais.   

A gang of Ethiopian youths marched towards a rival camp in Calais brandishing sticks and rocks. As they came into sight, a group of Eritreans arm themselves and rush out to defend their territory

Situasjonen blir stadig mer og mer desperat i Calais

De illegale innvandrerne benytter alle mulige (og umulige) metoder for å komme seg over til Storbritannia. En britisk kvinne fikk sjokk da hun parkerte bilen utenfor huset sitt og en mann hoppet ut av bilen hennes. Det viste seg at han hadde gjemt seg i hennes bittelille Fiat Panda på hennes hjemtur over kanalen. «I’m an orphan, I’m an orphan!» skrek han og la på sprang.

 1413929376020_wps_16_EXC_PRINT_BEFORE_WEB_Cala

Politiet i Calais har det travelt om dagen – de gikk til streik for å få 50 ekstra mannskaper 

1413928955504_wps_3_EXC_PRINT_BEFORE_WEB_Cala

Hvor mange slike unge menn fra Afrika med besluttsomme sinte blikk kan Europa ta imot? Og hva kan de tilby? 

Daily Mail