I kampen om Europas goder har det utviklet seg full krig mellom afghanere og kristne eritreere i Calais. Den franske kystbyen er fremdeles oppsamlingssted for migranter som forsøker å smugle seg videre over til Storbritannia. Det er afghanerne som organiserer menneskesmuglingen. Eritreerne sier at afghanerne ikke liker dem fordi de ikke har penger å betale med. Det koster rundt 30.000 kroner å bli smuglet fra Frankrike til Storbritannia.

«They know us from our darker skins and we know them because they are pale.»

Opptøyene skremmer livet av lokalbefolkningen. Den franske regjeringen har respondert med å sende 1300 tungt bevæpnede politi til havnebyen. De kjører rundt i hvite varebiler hele døgnet for å forsøke å holde migrantene i ro.

Den britiske aktivitstgruppen No Borders nører oppunder kaoset ved å fortelle migrantene at det er deres menneskerett å få et liv i Storbritannia – «no questions asked». Og de er ikke de eneste. Det er mange hjelpeorganisasjoner på stedet som frembringer det samme budskapet.

Opptøyene består ikke lenger av nevekamper og stokker. Politiet finner pistoler og ammunisjon til kalasjnikover. Flere er blitt skutt i den siste tiden. Etter at myndighetene jevnet «The Jungle» med jorden, så har migrantene igjen begynt å komme tilbake. Det antas at det er rundt 1000 i Calais for øyeblikket og at antallet øker hver dag. Bakgrunnen er den nye Sandhurst Treaty som trådte i kraft 1. februar. Den skulle garantere at migranter under 18 år skulle få asylsøknadene behandlet i løpet av 25 dager fremfor 6 måneder.

Avtalen mellom Frankrike og Storbritannia gjorde at mange av migrantene nå trodde på ryktene om at det ville bli lettere å komme seg til Storbritannia. Strømmen av migranter eskalerte og er nå ute av kontroll både i antall og med vold.

Kidane fra Eritrea, som oppgis til å være 17 år, ble skutt i nakken av en afghansk menneskesmugler mens han ventet på fergen for å ta seg over til England for egen maskin. Han ligger i koma og er blitt varig lam fra nakken og ned.

Kanskje ikke 17 år, men en forferdelig skjebne uansett.

Daily Mail

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!