Nytt

Tyrkia forsøker å lokke USA og NATO inn i et samarbeid på egne premisser overfor kurderne og Syria. Er det noe lignende Iran forsøker? Når Iran snakker om samarbeid mot terrorisme og om menneskerettighter, hva er det da han mener?

EUs utenriksansvarlige Federica Mogherini kom på et ettdagsbesøk tirsdag.

«We have agreed to hold high-level talks between Iran and the European Union over different issues, including energy cooperation … human rights, confronting terrorism and regional issues,» Zarif said after meeting her.

 

Mogherini said implementation of the agreement «depends on political will, commitment and patience of all parties involved … The deal has the capacity to pave the ground for wider cooperation between Iran and the West.»

 

«Regional and international cooperation with Iran is very important for us.»

Mogherini  er ikke den eneste som gjør sine hoser grønne hos ayatollahene. Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius landet onsdag morgen, og var rask med å invitere president Rohani til Paris i november.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4685049,00.html