I 1960’erne arbejdede kunstnere som Andy Warhol, Jasper Johns og Robert Rauschenberg som vinduesdekoratører for amerikanske stormagasiner. Traditionen for eksklusiv udsmykning har overlevet hos luksus-brands. For et par år siden udsmykkede Olafur Eliasson vinduerne hos Louis Vuitton (og fik senere en stor opgave af firmaets kunstmuseum), og i lidt mindre målestok kan man også møde fænomenet hos Nørgaard på Strøget. Her er så Gucci ‘s ny vinduesudstilling, der ligner et sammenstød mellem Dan Flavin og surrealisme.

Bien holder Dionysus håndtaksen – et af efterårets slagnumre fra Gucci.

Flere billeder af den ny udsmykning hos Gucci her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂