Nytt

Siden natten fra tirsdag til onsdag har det vært tumulter i den beryktede multikulturelle bydelen Schilderswijk i Haag. Sist lørdag ble en mann fra Aruba (de nederlandske Antiller i det karibiske hav) anholdt av politiet. Han provoserte politiet og ropte til dem at han hadde en pistol. Han ble tatt av flere politimenn samtidig og ga sterk motstand. Arubaneren mistet livet i dette basketaket.

samenscholingsverbod-in-haagse-schilderswijk-strenger-gehandhaafd

Denne episoden blir nå brukt som et påskudd for å ramponere bydelen. Det var brente biler, ødelagte butikker, bankfilialer og kultursentere. En mobil enhet fra politiet måtte rømme fra åstedet. Dessuten ble noen politimenn overøst med brannfarlige stoffer. Bråkmakerne oppfordrer andre pøbler fra bl.a. Arnhem om å møte opp i Schilderswijk.

I dag har Haag’s borgermester Jozias van Aartsen (AP)kunngjort et forbud mot å samle seg i Schilderswijk. Forbudet gjelder grupper på mer enn tre personer.

Det er også et forbud mot å ha med seg farlige gjenstander og et scooterforbud (et populært fremkomstmiddel blant unge innvandrere). «Politiet har mye problemer med scootere og motorsykler» sier van Aartsen. De siste dagene har pøblene råkjørt i bydelen og dermed på et vis overmannet politiet.

I følge Aartzen er det ikke noe positivt å oppnå med disse «protestene» og han mener at mange av innbyggerne i Schilderswijk er sjokkerte over opprøret; også familien til den avdøde arubaneren sier de er sjokkerte.

Når det gjelder de enorme spenningene som har bygget seg opp har van Aartsen (AP) følgende kommentar: «Det er varmt og det er ramadan».

Trouw (nederlandsk)  Times of Malta  Daily Mail