Nytt

Nederlandsk politi lot medlemmer av en salafistisk moské fungere som ordensvakter i Haag på nyttårsaften. Kritiske røster spør om myndighetene ikke forstår at de dermed legitimirer verdier og holdninger som er nederlandsk demokrati fremmed.

Vaktene kan tenkes å brukes til helt andre ting i andre sammenhenger. De kan også få en oppfatning om at deres holdninger og synspunkter er godtatt av samfunnet og har en berettiget plass.

 

Indspilning i fuld skærm 04-01-2015 204930

The Dutch member of parliament Joram van Klaveren and Louis Bontes of the Party for the Netherlands (VNL) are upset about the cooperation during New Year’s Eve between The Hague police department and the Salafist As-Sunnah mosque.

Volunteers of the As-Sunnah mosque were patrolling the Transvaal and Schilderswijk districts of The Hague during the New Year’s Eve in order to prevent young people from causing trouble. The mosque also organized some activities for young people in the old school building “Het Startpunt”.The volunteers of the mosque were rewarded with tourist vouchers. The Party for the Netherlands finds it inappropriate that the Dutch government “should be represented on the streets by a Salafist mosque. Dutch police paid Salafis to help patrol The Hague during New Year’s Eve, Arnoud van Doorn Twitter

I København har en muslimsk menighet fulgt tradisjonen med å rydde Rådshusplassen og Strøget for søppel 1. nyttårsdags morgen,  og fått mye ros i danske medier for jobben. Det mediene ikke nevner er at det er en ahmadiya-menighet som gjør jobben. Dermed får de store retningene, sunni og shia, æren for noe som en forfulgt minoritet står for. Ahmadiya anerkjennes ikke som muslimer av mainstream-sunnni-islam, og forfølges blodig i mange muslimske land.