Feature

Islamic State members ask people to go back to city center at the Turkish Akcakale crossing gate in Sanliurfa province, on June 13, 2015. Turkey said it was taking measures to limit the flow of Syrian refugees onto its territory after an influx of thousands more over the last days due to fighting between Kurds and jihadists. Under an "open-door" policy, Turkey has taken in 1.8 million Syrian refugees since the conflict in Syria erupted in 2011. AFP PHOTO / BULENT KILICBULENT KILIC/AFP/Getty Images

Tyrkiske soldater står og ser på at IS-soldater driver syriske flyktninger tilbake ved grensestasjonen Akcakale i Sanliurfa-provinsen. Tusenvis har de siste dagene flyktet fra kamper mellom kurdere og IS. Tyrkiske myndigheter har truffet tiltak for å begrense strømmen, uten at det sies hva de går ut  på. IS kan ha flere motiver for å holde folk tilbake: De ønsker ikke tomme byer, og sivile kan være gode buffere mellom dem og kurderne.