Nytt

En grensesoldat går langs en jernbanelinje ikke langt fra Hellas’ grense mot Tyrkia ved elven Evros den 5. mars 2020. Foto: Alexandros Avramidis / Reuters / Scanpix.

Tyrkiske soldater som befant seg i nærheten av grensen mot Hellas langs elven Evros, siktet tirsdag kveld på tysk grensepoliti som bevoktet grensen på oppdrag fra EUs grensebyrå Frontex, og avfyrte i den forbindelsen minst ett skudd. Det er uklart hvor skuddet havnet, og ingen ble skadet i episoden.

Det går frem av et internt Frontex-dokument som er lekket til Der Spiegel. Overfor det tyske nyhetsmagasinet har Tysklands innenriksdepartement bekreftet episoden, som fant sted i nærheten av landsbyen Tychero.

En tysk grensevakt som patruljerte langs grensen, hørte skuddet fra tyrkisk side av grensen, og tok umiddelbart dekning.

I kikkerten så den tyske grensevakten en tyrkisk soldat på motsatt elvebredd, som siktet mot den greske siden med et automatvåpen

Den tyrkiske soldaten viste deretter den midterste fingeren, og gikk tilbake til teltet sitt. Andre soldater skal ha ropt «kom, kom». Kort tid etterpå skal seks andre tyrkiske soldater ha dukket opp og rettet våpnene sine mot tyskerne på gresk side av grensen.

Hellas’ stedfortredende migrasjonsminister George Koumoutsakos har siden diskutert saken med Frontex-sjef Fabrice Leggeri. De to drøftet da muligheten for å sende mer Frontex-personell til Hellas.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!