Sakset/Fra hofta

01.06.2015 027

Jeg stod og kiggede over på den lille dame på den anden side af Stor Kongensgade, som er gammel nok til at hedde Vita ligesom restauranten. Hvis man siger «Vita» i København, tænker de fleste først på restauranten, hvor man kan spise and til kl 04 om morgenen. Jeg fandt et mikrohul i biltafikken og trykkede af. Dagen inden havde jeg været på fortovscafeen med norske venner, hvor vi fabulerede om de sene ænder, vi skulle indtage på Vita inden alt for længe.

Vita ligger i Det Kongelige Hof Apoteks første lokaler fra 1669, det ældste apotek i København, det blev kaldt Elephant apoteket af en eller anden grund. Jeg har nok været der i en sen brandert en gang, men senest jeg var der var i januar 2011, da vi gik derover efter et arrangement med Kenan Malik i Informations lokaler.

Det var til det møde, hvor menneskerettigheds- Niels Erik Hansen sagde, at «ordene skaber det, de nævner.» Altså, hvis jeg siger «folkemord» nu, så begynder der et folkemord et eller andet sted. Så  forstår man straks bedre, at menneskerettigheds-Hansen og hans branche er travl. Det er slemt i Syrien, Afrika’s befolkning eksploderer, men vi skal give plads for overskudsbefolkningen, mener Hansen og næsten alle politikere.

I Deadline onsdag mener Bent Melchior, at et par millioner jøder i 30’erne er sammenlignelige med tilvæksten af 2 milliarder arabere og afrikanere i 2015. I Ramme alvor. Jeg kendte engang en læge, hvis søn ville have en motorcykel,da han blev 18. «Hvorfor køber du ikke en pistol og skyder dig og får det overstået,» var hans pædagogiske svar. Han havde set resultatet af motorcykler. Hvornår holder Bent Melchior sin galopperende mund? Har han ingen kone eller venner, der vil hans bedste?

Fra bagerst i Information’s mødelokale hørtes en stentorrøst, der på engelsk med en lettere tysk accent gjaldede: «Bullshit!» Det var den tyske journalist Henryk M. Broder, og så talte han nogle minutter, og der er ingen der afbryder Broder, når han taler, det ligger i luften. Bagefter var jeg med venner og Broder på Vita, hvor det også lykkedes mig at tage et kornet foto i det depraverede lys. Senere har jeg bøjet mig og opfundet flash’en 130 år forsinket. Broder er en intellektuel charmetrold, og der er mangel på dem i Norden, specielt begge dele samlet i én person, det findes jo ikke. Hvis den danske skole ikke havde svigtet det tyske sprog, ville der være lidt flere, der kendte ham.