Politiet i Storbritannia plukker opp informasjon fra barneskolene. Ifølge Simon Hayes, Police and Crime Commissioner for Hampshire, så har småjenter på fem og seks år uttrykt ønske om å bli jihad-bruder. Simon Hayes meldte fra på direkten på BBC. (Se intervjuet med The Times nedenfor)

28F940D800000578-3092958-image-m-75_1432306042286

Simon Hayes – upopulær i Porthsmouth

«I have no malicious criticism of the city council whatsoever. But I do know that there are still, in recent months, young girls in schools in Portsmouth saying that they would wish to become jihadi brides.»

«These are young girls at the ages of five and six, so these are problems that are current, that have not been dealt with and we need as a society to deal with it.»

Portsmouth er en by som er klassifisert som høy risiko for islamsk ekstremisme. Det krangles i kommunestyret om håndteringen av dette og en av de konservative representantene, Alistair Thompson, gikk av i protest i fjor fordi han mente det var en manglende vilje til å gjøre noe med problemet. Dette skjedde etter at seks unge menn dro til Syria for å slutte seg til jihadistene. Fire av disse er nå døde og en er i fengsel.

En av de andre kommunerepresentantene for Portsmouth har klagd sin nød på Twitter om Simon Hayes uttalelser til BBC. Donna Jones var rasende.

Donna

Etter denne kom det flere twittermeldinger om at dette skulle vært håndert internt.

Extremely disappointed that @HayesHantsPCCraised this at public mtg & not with me after all we’ve done with special branch? Missing info…

— Donna Jones (@DonnaPCC) May 20, 2015

Kommunens og polikernes eget omdømme settes som vanlig først. Simon Hayes stemplet som «uprofesjonell» av Donna Jones. Her skal ingen gå til pressen og fortelle hva som egentlig foregår! Det går en parallell til sex-groomingsakene. Noen har noe å tape. Og disse «noen» er folkevalgte og ansatte i statlige og kommunale etater.

Hvis femåringer vil bli jihad-bruder så kan man ikke lenger skylde på samfunnet eller internett. Det er bare foreldre og nær familie som gjenstår. Og som vi vet, ingen familier har offentlig uttrykt noe annet enn totalt sjokk og forferdelse over at barna deres har blitt jihadister. Selv fedre som selv avsløres som ekstremister tviholder på sitt.

father-560x361

Hva? Ikke min datter!

Problemstillingen blir så uendelig mye større hvis man våger å ymte frempå at det finnes muslimer som velger å bo i vesten, men som helst så at den ikke fantes. Og en femåring som vil bli jihad-brud vil nødvendigvis ha nettopp slike foreldre.

002

Fra The Times – papirutgaven lørdag 23.05.15

Småjenter på fem år leker med dukker, de har ikke noe naturlig begrep eller vokabular om jihad. Det er derfor ingen grunn til å ikke tro på politiet eller lærere som snapper opp uttalelser som ikke hører hjemme i en femårings begrepsverden.

The Times  The Guardian  The Independent  Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂