Innenriks

Det snakkes stadig om viktigheten av å ikke snakke ned Groruddalen. Dessverre for Groruddalen er det alt for mange tilfeller av barnevernssaker, drap og ran. Dette bør belyses. Det er fakta og ikke nedsnakking.

I vinter har noen 14-åringer herjet på Haugenstua. Med våpen i hånd truer de til seg verdisaker fra kvinner. 14-åringene er under den kriminelle lavalder. Når 14-åringer er kapable til å gjennomføre grov kriminalitet, så bør den kriminelle lavalder vurderes lavere enn i dag.

27. februar, 9. mars og 23. mars ble ranene begått i området ved Haugenstua togstasjon. To av gjerningsmennene deltok i alle tre ranene, mens den tredje gjerningsmannen deltok i ranet som fant sted 9. mars.

Guttene, som alle er 14 år, har rettet softgun-pistoler mot voksne kvinner. Deretter truet de til seg verdisaker.

2015-04-23 16.41.15