Løren skole har siden august vært en skole for kun førsteklassinger. Nå inntar nyankomne skolen. 16- til 19-åringer trenger norskopplæring, og blir plassert på Løren skole sammen med førsteklassingene. Elevtallet på skolen er fordoblet.

Negative reaksjoner fra de yngstes foreldre? Hva annet kan man forvente?

Løren skole ble nylig totalrehabilitert. I fjor høst begynte 42 førsteklassinger på skolen som har kapasitet til å romme 400 elever. Planen er at barneskolen skal fylles på med nye klasser hvert år.

Sist mandag begynte de to første mottaksklassene, som utgjør omlag 40 elever. Mottakselevene er nyankomne personer i alderen 16-19 år som får norskopplæring. Dermed har elevtallet på skolen blitt fordoblet.

Ola Brattås er pappa til ei jente som går i førtseklasse på Løren skole. Han er skeptisk.

Politisk korrekte svar hører med.

Brattås understreker at han ikke har noe imot de nyankomne eller mottaksklassene på skolen.

– Men jeg forstår ikke hvorfor de ønsker å blande elever i 16-19-års alderen med førsteklassinger. Jeg antar at det er en grunn til at disse normalt er adskilt. På en så folketom skole blir det ekstra synlig, sier han.

Artikkelen kan leses delvis her: http://groruddalen.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=14082

Hele artikkelen kan leses på e-avis eller papir 13. mars.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂