Nytt

I en meget kort artikkel i lokalavisen.no blir vi gjort oppmerksom på at barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Torkildsen er imponert over hvor mye elevene i mottaksklassen ved Rommen skole har lært på fire uker. Hun påpeker viktigheten av å lære norsk. For ordens skyld, Rommen skole ligger i Groruddalen.

Rommen skole har 95 prosent minoritetsspråklige elever, og det må være betryggende for majoritetssamfunnet å se at norskundervisningen går så det suser med et minimum av elever som har norsk som morsmål.

ROMMEN: Og på de fire ukene har elevene fra blant annet Afghanistan, Somalia, Fillipinene, Kamerun, Polen og Iran lært seg norsk.

– Helt fantastisk, sa Thorkildsen da barna stilte seg opp og sang for henne. Barne-, likestillings- og inkluderingsministeren ble tydelig sjarmert over hvor mye elvene har lært i mottaksklassen på Rommen skole, etter bare fire uker i landet.

– Det er nå dere har mulighet til å lære norsk. Det blir vanskeligere etterhvert. Dere har reist langt, og representerer hele verden, sa en ydmyk minister.

Inga Marte Torkildsen hadde også en samtale med 10.klassingene ved skolen. Den viser at det er noen problemer i det multikulturelle miljøet, men det meste skal som kjent gå seg til i Groruddalen. Under et bilde finner vi denne teksten:

Inga Marte Thorkildsen snakker med tiendeklassingene om tvangsekteskap.

 

http://dittoslo.no/lokalavisengroruddalen/nyheter-groruddalen/sjarmerte-inga-marte-etter-bare-fire-uker-i-norge-1.7538201

Les også