På bare fire år har 83 % av lysene i Syria blitt slukket.  Forskere ved Wuhan University i China har sammenliknet kart over lysmengden nattestid. Bildene viser at selv store befolkningssentra som Aleppo og Homs har mistet 97 % av lysene. Forskerne fant også en direkte sammenheng mellom nedgangen i lys og økningen i antall flyktninger.

“Satellite imagery is the most objective source of data showing the devastation of Syria on a national scale,” the lead researcher, Xi Li, said. “Taken from 500 miles above the earth, these images help us understand the suffering and fear experienced by ordinary Syrians every day, as their country is destroyed around them.”

Syria3

Syria legges sakte men sikkert i grus. Flere enn 200.000 personer er blitt drept, tre og en halv million mennesker har flyktet fra landet og 22 millioner er flyktninger innenfor landegrensene.