Feature

when-in-dubai

Som spesialister på brannslukningssystemer som bruker gass istedenfor vann – kjekt hvis vann er uegnet til slukking eller ikke finnes i overflod, var nærværet av det store søritalienske industriselskapet Gielle selvskrevent under en internasjonal varemesse viet industriell sikkerhet som i midten av januar fant sted i Dubai.

Denne globale metropolen, et yndet turistmål, er jo like moderne som London og Paris.

Eller?

Gielles stand nøt en stund stor oppmerksomhet og hyggelig omtale, men det siste opphørte idet noen begynte å publisere fotografier av omgivelsene under sjeik Mansour Al Maktoums besøk.

To av selskapets kvinnelige representanter var nemlig kledd i skjørt og T-skjorte. Sånt går jo ikke an, så politiet ble tilkalt for å få de uskikkelige jentene til å bytte ut skjørtet med bukser.

Men svarte og ettersittende som buksene var, og tatt i betraktning at konturene av hvite brystholdere (tenk om de hadde vært svarte!) for et trenet øye kunne skimtes gjennom de hvite T-skjortene, hvor det er best ikke å si hvor firmalogoen sitter, var skandalen et faktum. Skjeggete menn med dobbelthake i full arabisk mundur ble fotografert i passiar med begge to. Hvor skulle de feste blikket, stakkars? På det lange, utildekkede håret?

På Gielles Facebook-sider, hvor det ble postet bilder fra arrangementet, begynte det å renne inn harmdirrende fordømmelser av de utuktige jentenes ditto antrekk, noen med vedlagte fotografier av avkuttede hoder.

Bedriften kontaktet prompte politi, Interpol og Italias utenriksdepartement for å gjøre oppmerksom på det inntrufne. Krenkelsen viste seg helt utilsiktet å bli en markedsføringsmessig genistrek. Men Gielles ingeniører er ikke lenger så hissige etter å skaffe seg jobber i regionen:

Etter det som skjedde med Charlie Hebdo, er det noen av oss som blir nervøse ved tanken på å dra tilbake dit på jobb.

 

La Repubblica