Et fascinerende fotografi av en hegre som vandrer i en myr i Japan har tiltrukket seg oppmerksomhet over hele verden på nettet, og mange lurer på hvordan bildet ble tatt.

Fotografiet, tatt av Kenichi Ohno, en 79 år gammel mann, ser ved første øyekast ut til å være et sammensatt bilde.

En skarp linje deler rammen i to, og fuglen ser ut til å gå rett fra den oransje halvdelen til høyre inn i den blå halvdelen til venstre. Høyre halvdel er videre delt inn i topp og bunn, og skaper illusjonen av en horisont, skriver The Straits Times.

Bildet med tittelen «Hedatari», eller «Separasjon» på engelsk, ble tatt i Saitama like utenfor Tokyo. Forskjellige nyhetsmedier, inkludert den amerikanske kunstpublikasjonen My Modern Met og den britiske nyhetssiden indy100, rapporterte at bildet er ekte.

En post med bildet på den sosiale medieplattformen X, tidligere kjent som Twitter, har fått nesten seks millioner visninger.

Da han snakket med den japanske nyhetskanalen The Asahi Shimbun, sa herr Ohno at han tok rundt 20 bilder av hegren og ble også forvirret av fotografiet da han først så det på datamaskinen sin etter å ha kommet hjem fra myra.

Han la til at han «ikke hadde forestilte seg at bildet skulle få en slik enorm respons».

For å forklare det forbløffende bildet, sa herr Ohno, en pensjonist som begynte med fotografering for 10 år siden, at høyre halvdel av bildet faktisk er betongveggen til en flomport som stikker ut i vannet.

Puma fødte sjelden albino-unge i Nicaragua

Den nedre høyre delen av rammen er veggens refleksjon på vannets overflate.

Tross denne avklaringen fant mange nettbrukere det fortsatt vanskelig å forstå de ulike elementene i bildet.

Professor Aydar Akhatov, som er basert i Russland og ekspert innen miljøøkonomi, lastet opp en redigert og kommentert versjon av fotografiet på X-plattformen for å hjelpe nettbrukerne med å forstå det surrealistiske bildet.

Mange nettbrukere takket Prof Akhatov, og noen sa at de ble «gale» mens de prøvde å forstå det.

Men andre forble skeptiske, og en nettbruker svarte at hjernen hennes fortsatt «motsetter seg» forklaringen.

Fotografen Daniel Bauer, som bor i Spania, sa i en kommentar: «Det virker merkelig at kanten av veggen er helt rett i den øvre delen av det reflekterte bildet, selv om det er bevegelse i vannet.

– Men jeg er ikke en bildeforsker, la han til.

Herr Ohno fikk en hederlig omtale for bildet i den 39 utgaven av Nature in Japan-fotokonkurransen som ble arrangert av All-Japan Association of Photographic Societies i juli i fjor.

– Jeg prøver å ta et lignende bilde, men jeg klarer det ikke, sa herr Ohno.

– Jeg føler fra mitt hjerte at fotografi er en form for kunst preget av et tilfeldig møte.

Han la til at han vil fortsette å forfølge slike uventede, engangsmøter.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.