adam-lanza-soverom

En rekke internasjonale medier har det siste døgnet offentliggjort utdrag fra en politietterforskningsrapport inneholdende frigitte fotografier av rommet til massedrapsmannen Adam Lanza, som tok livet av tjue skolebarn og seks voksne på barneskolen Sandy Hook, Connecticut, den 14. desember i fjor.

Bildet avtegner seg av en mentalt svært syk ung mann, og det er vanskelig ikke å få assosiasjoner til Anders Behring Breivik, med sin isolasjon og homocidale tanker.

Vinduene i Lanzas soverom var tildekket med svarte søppelsekker, veggene var nakne og innredningen spartansk. Ikke noe hyggelig å rette blikket mot, med andre ord. Dette ble for det meste rettet mot dataskjermen. Lanza kunne spille nesten halve døgnet.

Etterforskerne fant materiale som avslører Lanzas fascinasjon for ugjerningsmennene bak andre massedrap. Spesielt skal han ha vært interessert i Columbine-massakren. I en skuff fantes materiale om pedofiles rettigheter.

Dominerende var våpenmanien. Ett fotografi viser et våpenskap med en teddybjørn oppå. Ruspåvirkning ser ikke ut til å ha vært avgjørende. Det kan derimot det to år lange fraværet av faren ha vært. Lanza hadde en manisk, overdreven hygiene (åpnet dører med papirlommetørkle), og var ekstremt opptatt av hva han spiste. Han unngikk fysisk kontakt, og ble irritert av støy.

Et sykt, isolert sinn med syke besettelser. Her skulle alarmklokkene ha ringt lenge før den forferdelige dagen.

 

Bildet er hentet fra New York Daily News.