Nytt

Den tidligere SV-politikeren er siktet for besittelse av materiale som viser overgrep mot barn. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

En tidligere fylkespolitiker for SV er siktet for besittelse av store mengder bilder og filmer med seksualiserte framstillinger av barn.

Politiet fant rundt 1.300 bilder og filmer som viser overgrep mot barn og barn i seksualiserte posisjoner og situasjoner da de ransaket hjemmet han for to år siden. Materialet var lagret på datamaskiner, minnepinner, en mobiltelefon og flere DVD-plater, framgår det av tiltalen.

Noen av bildene og filmene viser overgrep mot barn ned i tiårsalderen. Han var også i besittelse av skriftlige framstillinger av overgrep mot barn og har ved noen anledninger delt bilder med andre nettbrukere.

Mannens forsvarer, advokat Tone Monclair, vil ikke overfor NRK kommentere hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet, men understreker at han samarbeider med politiet og har forklart seg om forholdene og funnene som tiltalen omfatter.

– Min klient har vært meget preget av denne saken. Han har samarbeidet med politiet fra første stund. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe mer rundt dette, sier hun.

Mannen er ikke lenger aktiv i lokalpolitikken, men var det da politiet ransaket boligen hans.

Saken kommer opp for retten i april.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Les også