Sakset/Fra hofta

Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

 

Den som har et visst kjennskap til livet på de britiske øyer, kan ikke ha unngått å legge merke til bruken av skoleuniformer, som for jentenes vedkommende normalt omfatter et nokså tekkelig skjørt – gjerne grått, marineblått, svart, grønt eller rutete.

Flere steder i England blir det imidlertid nå satt en stopper for tradisjonen med bruk av skoleskjørt, skriver The Sunday Times. Plagget blir rett og slett forbudt, og erstattes av bukser for alle:

For schoolgirls, the skirt is on the way out. An analysis of the uniform policies of schools in England shows that at least 40 secondaries have stopped girls from wearing them, while others are consulting on a ban.

Vår kjønnsforvirrede tid gir opphav til en av begrunnelsene: Det behøves angivelig kjønnsnøytrale uniformer av hensyn til transkjønnede elever. Med utfoldelsen av mangfoldet i opplevde kjønnsidentiteter følger paradoksalt nok et enfold i klesveien.

Meninger er altså ikke det eneste menneskelige uttrykket som innsnevres av berikelsen, og i islamiseringens tid kan islamske standarder for sømmelighet heller ikke unngå å være en faktor:

In Bradford, numerous schools with a high proportion of Muslim pupils do not allow skirts on modesty grounds. Bans are also common in Leeds and Grimsby. In Ipswich, eight secondary schools prohibit them, which means the majority of girls attend “trouser-only” schools.

Den amerikanske skribenten og feministen Naomi Wolf mener at skjørtforbudet er tåpelig, og tar til orde for valgfrihet mellom bukser og skjørt.

Oppløftende nok finnes det elever som tar til motmæle, og det mot en langt mørkere side ved forbudslinjen enn ren tåpelighet. Ved Philips High School i Bury, hvor et skjørtforbud er i emning, har hundrevis av elever undertegnet et dokument som innvender at dette er seksualiserende:

“If any teacher believes seeing a child’s leg is in any way ‘too sexual’,” states the petition, “they should be sacked immediately for gross misconduct.”

Slik lyder en røst av fornuft i samsvar med tradisjonene i den vestlige sivilisasjon, som hverken bygger på kjønnsforvirring eller islam med sitt patologiske kvinnesyn.

Men elevene får ingen enkel oppgave. De er født inn i en verden som er rede til å fremme islamistiske hodeplagg, og bekjempe det som islamistene ikke tolererer. Det er hijaben, og ikke skjørtet, som den underkastede samtiden forsvarer.

«There will always be an England», lyder en kjent sangstrofe. Men uten skoleskjørtet er en bit av den engelske mosaikken borte.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her, ikke minst for å lese det grundigste forsvaret som noensinne er levert for å forby slør i franske skoler.