Omslaget av boken «Antiracist Baby» av Ibram X. Kendi. Kendi er en av inspiratorene bak Biden’s forslag om å innføre kritisk raseteori i alle skoler i USA. Foto: Kokila/ AP/ NTB

President Joe Biden ønsker å spre kritisk raseteori ut i de offentlige skolene, slik at hvite barn kan lære om sin medfødte ondskap i kraft av sin hudfarge. Heldigvis er det noen som protesterer.

Guvernør Brad Little (R) i Idaho har nettopp signert et lovforslag som forbyr lærere på offentlige skoler å «indoktrinere» elevene ved hjelp av kritisk raseteori (CRT). Lovforslaget ble vedtatt med massivt flertall (28/7).

It bans educators from forcing students to “affirm, adopt or adhere to” any teachings that profess that an existing identity group is inherently superior or inferior to another or responsible for any historical wrongs associated with their identity group.

I tillegg til Idaho har flere andre delstater startet arbeidet med et lignende forbud, blant annet West Virginia, Oklahoma, Missouri, Texas, og Arkansas. Slike lovforslag støttes i hovedsak av politikere tilknyttet republikanerne.

Kritisk raseteori er rasisme i sin reneste form. Her tildeles man egenskaper basert på sin uforskyldte hudfarge, og skal straffes for sine forfedres innbilte skyld.

“The claim that there is widespread, systemic indoctrination occurring in Idaho classrooms is a serious allegation,” said Little. “Most worryingly, it undermines popular support for public education in Idaho.”

Lovforslaget bekrefter dessuten læreres plikt til å beskytte elever som har avvikende meninger, og skal bidra til å forsvare intellektuell ærlighet og ytringsfrihet.

Senator Jim Price bemerket under forhandlingene at lovforslaget tar utgangspunkt i de samme prinsippene som borgerrettighetsbevegelsen på 60-tallet. Som nevnt gjentatte ganger (men tilsynelatende aldri nok) uttalte Martin Luther King jr. i sin berømte tale I Have a Dream uttalte King de udødelige ordene:

I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.

I New York, som styres av Demokratene, er det lite håp om politisk motstand mot kvakksalveriet og indoktrineringen av små barn ved hjelp av CRT. Men selv der er det lys i tunnellen. Selv om politikere bøyer seg for CRT, så er det foreldre som har fått nok.

Foreldre har dannet en undergrunnsbevegelse som kjemper mot indoktrineringen av deres barn i skolene. Mange foreldre som politisk sett tilhører venstresiden deltar i protestene.

Many are reluctant to identify themselves publicly for fear of being labeled racist. But more are coming forward after Andrew Gutmann, the father of a 12-year-old girl at Manhattan’s posh Brearley School, wrote a scathing screed to administrators about their “anti-racism” obsession and went public in The Post last week.

In a scathing 1,700-word letter Andrew Gutmann mailed to 650 families — a screed since gone viral —  he blasted the posh, all-girls Brearley School’s “cowardly and appalling lack of leadership [for] appeasing an anti-intellectual, illiberal mob.”

Blant de som har barn på Brearley School er celebriteter som Chelsea Clinton, Tina Fey og Drew Barrymore.

Flere av foreldrene som protesterer har barn i privatskoler, og betaler flere hundre tusen kroner i året for å sikre at barna får best mulig utdannelse.

Goldman, a businessman, was shocked by the amount of negative and inappropriate “anti-racist” dogma he said was being aimed at his fourth-grader and her classmates. But when he reached out to the school with his concerns, administrators were “arrogant and dismissive,” he told The Post.

“First and foremost, neither I, nor my child, have ‘white privilege,’ nor do we need to apologize for it,” Goldman wrote last September. “Suggesting I do is insulting. Suggesting to my 9-year-old child she does is child abuse, not education.”

Skolen svarte med å foreslå at Goldman tok datteren ut av skolen, noe Goldman umiddelbart gjorde. I tillegg tok han med seg hele familien, og flyttet fra et demokratisk styrt New York i forfall, til solstaten Florida. Der har datteren begynt på en offentlig skole, som forsikrer Goldman om at de ikke vil undervise elevene i kritisk raseteori.

CRT is a controversial prescription for addressing racial issues centered around the idea of “white privilege.” It originated in universities and has spread to K-12 schools — both public and private. Its high priest, many parents say, is anti-racist scholar Ibram X. Kendi, author of “How to be an Anti-Racist.”

Goldman forteller at hans mor var rasende da hun fikk høre at barna ble indoktrinert i CRT, og mente «alle» burde protestere. Allikevel var hun ikke begeistret da sønnen tok henne på ordet, hennes frykt for reaksjoner viser hvordan demokratiske verdier er under angrep i det moderne demokratiets vugge.

Dette kommer til Norge også. Så får vi se om vi har foreldre og lokalpolitikere som våger å stå opp mot galskapen. Selv har jeg allerede startet forberedende undervisning av mine barn, slik at de er forberedt.

Heldigvis har barn en innebygget rettferdighetssans, og en total mangel på rasisme. Så når jeg forklarer prinsippene bak kritisk raseteori, er reaksjonene fra mine sønner og nieser nøyaktig lik:

Men, det er jo rasistisk? Og urettferdig?

Barna skjønner mer enn våre ledende politikere.

New York Post
National Review

Cynical Theories: En reise gjennom identitetspolitikkens sinnssyke virkelighet

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.