Den 90 år gamle Bertha Klein fikk ikke legehjelp for ribbensbrudd. Legen ville ikke hjelpe Bertha fordi hun er jøde.
Simon Wiesenthalsenteret (SWC) har laget en liste over de 10 verste antisemittiske hendelsene i 2014. SWC ser på 2014 som et år med en uventet eksplosjon av antisemittisme og anti-israelsk hat, skriver avisen Dagen.

På denne lite ærbare listen over jødehatere troner altså en belgisk lege som nektet å yte legehjelp til en jødisk kvinne på 90 år.

En belgisk lege nekter å hjelpe en 90 år gammel jødisk kvinne med ribbeinsbrudd. Sønnen som ringer legevakten på vegne av moren får følgende kontante beskjed fra legen: «Send henne til Gaza i noen timer, så vil hun bli kvitt smertene. Jeg kommer ikke.»

Det har vært flere stygge tilfeller av antisemittisme i Belgia det siste året.

En butikk i Antwerpen nektet å betjene en kvinne fordi hun var jøde, en kafé i Liege har et skilt der det står: «Hunder velkommen, jøder ikke», i Brussel har vi hørt ropene «Død over jødene!» i demonstrasjoner, og på Facebook finner vi uttykt hat mot det jødiske folk hver eneste dag, skriver Freilich (Michael Freilich, sjefredaktør i Joods Actueel, min anm.).

SWC gir andreplassen til Jordan fordi parlamentet æret de to palestinerne som brutalt drepte fem mennesker med kniver og øks i en synagoge i Jerusalem 18. november i fjor.

Neste dag æret det jordanske parlamentet morderne og leste vers fra Koranen for å hylle drapsmennenes «rene sjeler og alle martyrers sjeler i de arabiske og muslimske nasjoner.»

jordan.abdullah.ensour

 

Jordans statsminister Abdullah Ensour sendte kondolanser til terroristenes familier med bønn om at Allah måtte vise dem omsorg og nåde og trøste dem i sorgen.

På tredjeplass på SWCs liste er voldtekten av en 19 år gammel jødisk kvinne i en forstad til Paris i desember.

«Si oss hvor pengene er. Dere jøder har alltid penger!» ropte en av overgriperne mens de ransakte huset og voldtok den unge kvinnen.

Det er et trist faktum at seks av de ti plassene på listen går til europeiske land …

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂