Nytt

En rekke identiske plakater hvor innvandrere på fem språk oppfordres til å dra sin vei, kunne en stakket stund sist torsdag observeres på en rekke bygninger i Bari, i det sørøstlige Italia.

Det var i en av hovedgatene i den sentrumstilstøtende indre bydelen Libertà, hvor andelen utlendinger er forholdsvis høy, at man på italiensk, fransk, engelsk (et slags), arabisk og kinesisk kunne lese følgende:

Innvandrere
Dra tilbake til deres egne land
Vi italienere er uten jobb, uten bolig, uten fremtid

immigrati

Bydelen er nokså nylig blitt bosted for noen titalls innvandrere som tidligere bodde okkupert i et nedlagt kloster, som måtte fraflyttes etter en brann. Innkvarteringen lokalmyndighetene har ordnet med består i en teltleir inne i et tidligere industrilokale.

tendopoli

Flyttingen skjedde til protester fra familier på stedet, som frykter at dette nærværet vil gjøre omgivelsene mindre trygge. Illsinte mødre har truet med å holde barna hjemme fra skolen.

Plakaten er undertegnet av Arditamente, en sammenslutning som assosieres med Casa Pound, en politisk bevegelse oppfattet blant annet som en slags fascistisk tenketank. Selve navnet er et adverb avledet fra «ardito», som omtrent betyr modig, djerv eller dristig, og de definerer seg som et «kamp- og skjebnefellesskap».

Med tanke på det nylige angrepet på asylmottaket i Roma-bydelen Tor Sapienza, samt frustrasjonen over innvandrere som i økende grad okkuperer boliger ulovlig i enkelte bydeler i Milano, hersker en viss frykt for at gnisninger skal utarte til vold. Det hemmelige politiet, som frykter «krig mellom fattige», har da også iverksatt etterforskning av det inntrufne.